• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Neka se bolnica zove "Srbija"

Autori mondo.ba Autori Agencije

U Istočnom Sarajevu danas je položen kamen temeljac za izgradnju nove bolnice, za šta će biti izdvojeno 46,58 miliona KM bez PDV-a.

Kamen temeljac položili su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Željka Cvijanović, ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić i direktor Bolnice Goran Todorović.

Dodik je rekao da je izuzetno radostan zbog današnjeg događaja i da je njegovo zadovoljstvo nemjerljivo, jer je tokom proteklih godina, kada god je dolazio u Istočno Sarajevo, uvijek istican problem bolnice.

Navodeći da je rok za izgradnju ove zdravstvene ustanove 1. oktobar naredne godine, Dodik je naglasio da će to biti najbolja i najopremljenija bolnica u Srpskoj s obzirom na iskustvo koje je stečeno izgradnjom sličnih objekata u Bijeljini i Banjaluci.

Dodik je ovom prilikom predložio da se nova bolnica zove “Srbija”, prenosi ATV.


Premijer RS Željka Cvijanović je čestitala građanima Istočnog Sarajeva i svim učesnicima ceremonije početak realizacije jednog veoma važnog projekta koji znači bolje zdravstvene usluge, kao i bolje uslove rada za zdravstvene radnike.

Ona je zahvalila predsjedniku Republike koji, kako je rekla, nije dopustio da se zastane sa realizacijom ovog projekta.

Ministar zdravlja RS Dragan Bogdanić je istakao da izgradnja Bolnice u Istočnom Sarajevu nije značajna samo za Sarajevsko-romanijsku regiju, nego i za cijeli zdravstveni sistem Srpske, navodeći da je Vlada u razvoj zdravstva uložila 600 miliona KM.

On je rekao da ovaj projekat dokazuje opredjeljenje Vlade Srpske da i dalje ulaže u zdravstveni sistem Srpske, ocijenivši da će Bolnica u Istočnom Sarajevu biti jedna od najsavremenijih u regionu.


Direktor Bolnice Goran Todorović rekao je da mu je čast i zadovoljstvo što je domaćin današnje ceremonije u kojoj učestvuju visoki zvaničnici Srpske koji nisu samo prijatelji grada Istočno Sarajevo, već i ove zdravstvene ustanove.

“Njihovim nesebičnim zalaganjem došli smo u priliku da danas položimo kamen temeljac, a da se za 18 mjeseci ponovo okupimo i ozvaničimo početak rada u novoj bolnici”, istakao je Todorović.

Svečanosti su prisustvovali i ministri u Vladi Srpske – trgovine i turizma Predrag Gluhaković, rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović i porodice, omladine i sporta Jasmina Davidović, potpredsjednik Narodne skupštine Srpske Sonja Karadžić Jovičević, ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević, načelnici opština sa područja grada, kao i zaposleni u ovoj bolnici i veliki broj građana.

Izvor: Srđan Jeremić/MONDO


Izgradnja i opremanje nove bolnice u Istočnom Sarajevu trebalo bi da košta 46,58 miliona KM bez PDV-a.

Novu zgradu Bolnice u Istočnom Sarajevu izgradiće i opremiti grupa “Marković invest-R.M.” iz Laktaša i “Medikal” iz Mostara, koji su na tenderu Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite izabrani kao najpovoljniji ponuđači.

Zgrada će biti površine 10.500 metara kvadratnih, a činiće je dva spojena objekta – stacionarni i tehnički, koji će biti povezani sa nedavno izgrađenim polikliničkim objektom.

Planirano je da nova Bolnica Istočno Sarajevo kada u potpunosti bude završena dugoročno opslužuje oko 120.000 stanovnika Sarajevsko-romanijske regije pružajući savremene medicinske usluge.

Vlada Republike Srpske do sada je u oblast zdravstva u Istočnom Sarajevu uložila više od 15 miliona KM, od čega za rekonstrukciju, modernizaciju i opremanje Bolnice Istočno Sarajevo više od 12 miliona KM.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Prvo da se "rodi" a za ime ma dako se nekako dogovorimo

Zašto

Zašto Srbija, boli Srbiju uvo za nas. Neka se zove Srpska. Svim novim i lijepim građevinama dati ime Srpska, kao ponos, i da nam RS bude tako uređena i lijepa. Preimenovati ovaj hotel u centru Banjaluke preko puta Banskog u hotel Srpska, pod hitno, svi vas podržavamo u tome

MONDO REPORTAŽE