• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tramp propričao ruski, 5-0 za bikove u Pamploni

Autor mondo.ba

Pregled najvažnijih događaja i priča ove subote pročitajte u novom Mondo brifingu.

 Tramp propričao ruski, 5-0 za bikove u Pamploni Izvor: Mondo/Željko Svitlica

RUKUJU SE RUKUJU...

Vijest dana i protekle večeri je jučerašnji susret predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, Donalda Trampa i predsjednika Rusije, Vladimira Putina na samitu G20 u Hamburgu. Tramp i Putin su postigli dogovor o prekidu vatre u jugozapadnoj Siriji, gdje podržavaju različite strane u sukobu.  

Ovo je bio prvi formalni razgovor "licem u lice" dvojice lidera koji su dosad samo razgovarali telefonoski.

"Čast mi je da budem sa Vama, hvala Vam", rekao je Tramp pružajući ruku Putinu. RT tvrdi da je pri tom Tramp izgovorio i "spasiba" (hvala) na ruskom. Hladnoratovski ''derbi'' dvojice moćnih političara protekao je mirno. Istovremeno, na ulicama Hamburga policija je vodila pravi rat protiv desetina hiljada demonstranata koji su došli da protestuju protiv najmoćnijih zemalja svijeta.

ZATVORENICI BERU MALINE

Zatvorenici iz KPZ Tunjice rado se odazivaju pozivima privrednika i tako zatvorsku ćeliju bar na osam sati zamjenjuju svježim vazduhom i pozitivnijom atmosferom, piše "EuroBlic".

Zatvorenici su nedavno brali maline na imanju kod Srpca.

''Poslije jednog takvog radnog dana lakše zaspim i imam pozitivne misli. Neki optimizam uđe u čovjeka i drugačije gleda na život'', rekao je jedan od zatvorenika.

PAMPLONA: 5-0 ZA BIKOVE

Dvojica muškaraca povrijeđena su tokom drugog dana tradicionalne trke sa bikovima na ulicama španskog grada Pamplone, saopštile su danas lokalne vlasti. Jednog od trkača bik je rogom ubo u gornji dio butine, a drugog u ruku. U četvorominutnoj trci bilo je šest bikova. Tri muškarca su povrijeđena ranije, tokom otvaranja tradicionalnog letnjeg festivala San Fermin u Španiji.

EULEX SE KONAČNO SJETIO POGROMA IZ 2004. GODINE

EULEKS-ov tužilac Danilo Kaćareli označio je grupu bivših pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova kao "ključne organizatore" martovskog pogroma 2004. godine, koji su imali podršku najviših struktura OVK. Tužilac u obrazloženju, koje je napisano na 41 stranici, zahtijeva hapšenje pripadnika ove grupe i tvrdi da je formirana krajem 2000. godine sa namjerom da "počne tajni rat radi preuzimanja cijele teritorije Kosova naseljene Albancima". Međunarodne misije su, poslije martovskog pogroma 2004. godine, u nekoliko navrata mijenjale mišljenje o seriji incidenata u kojima je ubijeno dvadeset osoba, prognano oko 4.000 Srba i uništen veliki broj vjerskih objekata

BEČ: ČEČENI I AVGANISTANCI PREUZIMAJU PODZEMLJE OD ''JUGOSLOVENA''

Šef kriminalističke policije Beča Ernst Gajger upozorava da Čečeni i Avganistanci namjeravaju da preuzmu podzemlje u ovom gradu od kriminalaca sa prostora jugoistočne Evrope (eks-Ju, Albanija, Bugarska...)
Gajger kaže da su Čečeni i Avganistanci daleko brutalniji od ''kolega'' mafijaša sa Balkana.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE