• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srebrenički poziv na razumijevanje i dostojanstvo

Autor Agencije

U Srebrenici je otvorena memorijalna, duhovna, kulturno-sportska i humanitarna manifestacija "Petrovdanski dani Srebrenice", a potom je u Kulturnom centru prikazan dokumentarni film o staradanju srpskog naroda "Dosije Srebrenica".


Predsjednik Organizacionog odbora "Petrovdanskih dana" Miloš Milovanović rekao je večeras da ovu manifestaciju organizuje u čast nevino stradalih Srba na Petrovdan 1992. godine.

Milovanović je istakao da se slogan manifestacije ne mijenja nego samo broj godina, te da ove godine glasi "25 godina zločina bez kazne" zbog čega Srbi nemaju pravo da zaborave i odustanu od traženja pravde da se ne bi ponovile 1914, 1941. i 1992. godina, te došlo do novih srpskih stradanja.

Milovanović je poručio da licemjerstvo antisrpskih sudova ne smije da obeshrabri u borbi za istinu i pravdu i očuvanje Republike Srpske.

Protojerej srebrenički Aleksandar Mlađenović upozorio da srpski narod pati od zaborava, te da ne smiju biti zaboravljene kolektivne žrtve, nesreća i nepravda prema Srbima da se ne bi ponovile kao što se to događalo kroz istoriju.

"Moramo se boriti protiv zaborava i sjećati se naših stradalih, da ih se nikada ne stidimo već da se ponosimo našim pravednicima koji nam donesoše slobodu i našu Republiku Srpsku", rekao je Mlađenović u besjedi.

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je da je prošlo 25 godina od srpskog stradanja oko Srebrenice na Petrovdan 1992. godine, da je isto toliko godina prošlo i iščekivanja i da toliko dugo nema krivaca za počinjeni zločin.

On je istakao da se 25 godina osporavaju srpske žrtve i istina o njihovom stradanju.

Grujičić je pozvao sve da predstojeća obilježavanja godišnjica srpskog i bošnjačkog naroda proteknu mirno i dostojanstveno, te naglasio da je srpska strana iskazala maksimalnu tolerantnost.

On očekuje da to učini i druga strana i da ne dolazi do provokacija koje su se već počele pojavljivati u okviru "Marša mira" i na drugim mjestima.

Na razumijevanje i dostojanstvo pozvala je i književnica LJiljana Bulatović koja je rekla da to što sinoć nije održana promocija njene knjige "Srebrenica-Laž i podvala srbskom narodu" neće spriječiti da istina o stradanjima Srba u Srebrenici dopre do javnosti.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE