• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Srebrenica za Zapad alibi za nasilje nad Srbima"

Autor SRNA

Kecmanović: Srebrenica je postala osnivačka žrtva položena u temelje bošnjačke nacije i ono što je za Hrvate, na primjer, "Križni put", a za Srbe Kosovski boj i mnoge velike bitke izvojevane u istoriji.

U Beogradu je danas predstavljen zbornik radova "Preispitivanje Srebrenice: Zbornik radova sa naučno-stručnih skupova o Srebrenici 2015. i 2016. godine" u kome su sažeti naučno-stručni radovi s ciljem da događaji u Srebrenici prestanu da budu zloupotrebljavani kao alibi za agresiju širom svijeta.

Profesor Nenad Kecmanović rekao je da je Zapadu Srebrenica alibi za nasilje nad Srbima, a genocid im je potreban da bi opravdali NATO bombardovanje Srbije i Srpske uz zaobilaženje UN, rušenje i izručenje Haškom tribinalu Slobodana Miloševića, rušenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, oduzimanje nadležnosti Srpskoj.

Na predstavljanju zbornika, Kecmanović je naveo da je, zahvaljujući Zapadu kojem je bio potreban alibi za sve što je uradio na ovim prostorima i konkretno srpskom narodu, Srebrenica postala i "svjetsko svetilište".

Prema njegovim riječima, Srebrenica je postala osnivačka žrtva položena u temelje bošnjačke nacije i ono što je za Hrvate, na primjer, "Križni put", a za Srbe Kosovski boj i mnoge velike bitke izvojevane u istoriji.

"Sam Alija Izetbegović je govorio o Srebrenici kao o žrtvi koju svi narodi moraju da plate. Otud preuveličavanje žrtava i krivo fabrikovanje Srebrenice", ukazao je Kecmanović.

On je konstatovao da je Zapad blizu cilja da zatvori istinu u neki od svojih sefova.

"Mora da ih tajne strašno optužuju kada ih toliko kriju", rekao je Kecmanović.

Potpredsjednik Skupštine opštine Srebrenica Radomir Pavlović rekao je da je satanizacija Srba zbog Srebrenice iskonstruisana da bi bili zanemareni zločini koji su nad srpskim narodom u Podrinju počinjeni tokom rata devedesetih, ali i u cijelom 20. vijeku.

"Nemoguće je da za ubistvo 3.000 Srba u Podrinju niko nije odgovarao. Doktor Zoran Stanković i ja smo bili na obdukcijama. Činjeni su stravični zločini. To se mora stalno isticati. Moramo da stanemo sa političkim ustupcima i da se izborimo za istinu i našu slobodu, a naša sloboda je Republika Srpska", rekao je Pavlović i naglasio da je istina najjače oružje u rukama Srba.

On je naveo da postoje brojni Bošnjaci, učesnici takozvanog "Marša mira", koji su spremni da govore o okolnostima svog povlačenja i okolnostima pogibije svojih sunarodnika.

Aleksandar Pavić iz Fonda strateške kulture, koji je jedan od saizdavača Zbornika, rekao je da ovakvi zbornici predstavljaju način da ne bude zacementirana zvanična istina o Srebrenici, karakteru zločina i navodnom broju stradalih.

"Da nije bilo Srebrenice oni bi je izmislili. Srebrenica im je bila potrebna. Istina o onome što se stvarno desilo u Srebrenici doprinela je da Rusija preko Vitalija Čurkina u Savetu bezbednosti UN 2015. godine spreči donošenje Rezolucije o Srebrenici. Mi moramo nastaviti sa borbom za istinu i stalno praviti napore da se laž cenzuriše", poručio je Pavić.

Mlađen Cicović, direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, jednog od saizdavača Zbornika, rekao je da Zbornik sadrži i dijelove memoara portugalskog generala Karlosa Martinsa Branka koji je tokom dešavanja u Srebrenici bio zamjenik šefa vojnih posmatrača UN za Hrvatsku i BiH, a koji je rekao da u Srebrenici nije bilo genocida.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE