• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada RS: Ne blokiramo "transportni" sporazum

Autor SRNA

''Gluvi telefoni'' oko Sporazuma o transportnoj zajednici Jugoistočne Evrope. Nešto ranije je objavljeno da Vlada RS prihvata sporazum, ali Vlada to demantuje.

 Vlada RS: Ne blokiramo "transportni" sporazum Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba
Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Vlada Republike Srpske sutra će Savjetu ministara BiH uputiti svoje zaključke u kojima je precizirala sve razloge zbog kojih smatra da uslovi iz Sporazuma o transportnoj zajednici zemalja Jugoistočne Evrope nisu prihvatljivi za Srpsku prije ulaska u Evropsku uniju.

"Informacija koja se pojavila u pojedinim medijima, a u kojoj se navodi da se Vlada Republike Srpske predomislila i dala saglasnost na Sporazum o transportnoj zajednici zemalja Jugostične Evrope je netačna i nema za cilj istinito i pravovremeno informisanje javnosti", rečeno je Srni u Ministarstvu saobraćaja i veza Srpske.

Vlada je usvojila navedene zaključke na današnjoj sjednici, nakon koje je i održana konferencija za novinare ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Neđe Trninića.

Vlada Republike Srpske ni u jednom trenutnku nije bila protiv potpisivanja ovog sporazuma, nego su se primjedbe odnosile isključivo na uslove i obaveze iz Sporazuma koje Republika Srpska i BiH u ovom momentu nisu sposobne preuzeti.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić rekao je ranije danas da Republika Srpska nije opstruisala ulazak BiH u transportnu zajednicu, te da nije kriva za blokadu.

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je ranije Srni da je formiranje transportne zajednice jedno od glavnih očekivanja EU na predstojećem samitu o zapadnom Balkanu u Trstu, pri čemu zvanični Brisel izražava zabrinutost što BiH ne može da potpiše taj ugovor.

"Transportna zajednica u narednom periodu treba da bude jedan od najvažnijih segmenata saradnje u jugoistočnoj Evropi. Savjet ministara BiH nije usvojio odluku o njenom formiranju jer ministri iz Republike Srpske nisu glasali za to zbog stava Vlade Srpske, koja je bila izričito protiv, odnosno saopštila je da je ta transportna zajednica za Republiku Srpsku neprihvatljiva", rekao je Crnadak u telefonskoj izjavi Srni iz Brisela.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE