• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik i Hrvati, Turski tok i Viki Miljković

Autor mondo.ba

Izbor priča iz novina i drugih nepapirnih medija pročitajte u najnovijem Mondo brifingu.

 Dodik i Hrvati, Turski tok i Viki Miljković Izvor: Mondo.ba/Željko Svitlica
Izvor: MONDO/Brankica Spasenić

DODIK LOVI HRVATSKE GLASOVE

Predsjednik SNSD, Milorad Dodik predložio je Draganu Čoviću da SNSD i HDZ nastupe zajedno na narednim izborima, piše EuroBlic.

Ovo je bila glavna tema na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva HDZ, a šta je konkretno dogovoreno, Dodik i Čović saopštiće nakon sastanka u Mostaru koji je planiran za sutra.

Lazar Prodanović kaže da pretpostavlja da će saradnja prvenstveno značiti podršku hrvatskog glasačkog tijela u RS prilikom izbora člana Predsjedništva BiH iz RS, kojeg predloži SNSD i da je moguće da se kandidati HDZ u nekim izbornim jedinicama u RS nađu na listama SNSD.

Prema nekim najavama kandidat za Predsjedništvo biće upravo Milorad Dodik. S druge strane Vukota Govedarica, predsjednik SDS, smatra da su ovioizmišljene priče i da mu Dodikovo koaliranje s Čovićem liči na udar na odnose koje je sa HDZ izgradila SDS.

OPOZICIJA TAKOĐE U PREDIZBORNOM MODU

Lideri PDP i NDP Branislav Borenović i Dragan Čović do kraja ove sedmice trebalo bi da potpišu dogovor o zajedničkom nastupu na sljedećim izborima.

Dvije stranke bi trebalo dogovore sklapanje zajedničkih izbornih lista za NSRS i Parlament BiH. Kako navodi dnevni list EuroBlic jedini problem u dogovoru mogao bi biti to što Borenović insistira da Mladen Ivanić bude kandidat za predsjednika RS ili Predsjedništvo BiH, dok je Čavić pristalica toga da SDS, kao najveća opoziciona partija ima prvenstvo u izboru za te dvije pozicije.

KOLIKO BI NAS OJADILO POVEĆANJE PDV-A?

Povećanje poreza na dodatu vrijednost sa 17 na 20 odsto značilo bi poskupljenje proizvoda koje kupujemo svakodnevno od hrane do robe široke potrošnje kao i komunalnih i drugih usluga. Cijene bi u prosjeku bile veće za tri odsto, a novine prenose da bi to svakoj prosječnoj porodici mjesečno iz novčanika izvuklo još 50 KM.

Povećanje PDV-a se već duže vrijeme pominje kao način punjenja državne kase koja je očigledno sve praznija, a prvi je o ovom naumu progovorio predsjednik RS Milorad Dodik koji kaže da bi povećanje od 1 odsto donijelo Republici Srpskoj povećanje prihoda na 100 miliona KM.

"TURSKI TOK" OŽIVLJAVA "JUŽNI"?

Gasna kompanija ''Gas Res'' iz Banjaluke koja je pratner ruskog ''Gasproma'' ima informacije koje upućuju na veliki zaokret i pokretanje zaustavljenog projekta ''Južni tok'' a sigurno je da će RS biti uključena u bilo koju varijantu ovog projekta rekli su ovoj kompaniji za ''Glas Srpske''.

Pošto je nedavno počela izgradnja ''Turskog toka'' vijesti o proširenju njegove trase probudile su nadu da bi ruski gasovod ipak mogao obuhvatiti teritoriju planiranu mrežom ''Južni tok''.

AMERIKANCI: "CRNOGORSKI" JEZIK JE VARIJANTA SRPSKOG

Američki tehnički komitet ISO 639-2 sa sjedištem u Kongresnoj biblioteci u Vašingtonu nije prihvatio kodifikaciju crnogorskog jezika, sa obrazloženjem da je u pitanju jedna od varijanti srpskog jezika.

PRIJEDOR: FAJRONT ZBOG LAŽNE DOJAVE

Lažna dojava o postavljenoj bombi u Hotelu Prijedor u subotu je prekinula svadbeno veselje ćerke lokalnog prijedorskog preduzetnika i rastjerala 650 zvanica.

Nekoliko minuta nakon 23 sata muškarac za kojeg se po glasu pretpostavlja da je mlađi pozvao je recepciju hotela i radnici koja se javila saopštio da je postavljena eksplozivna naprava i da će biti aktivirana.

Policija je stigla brzo dok su gosti obaviješteni da napuste slavlje. Izvršen je pregled svih prostorija hotela i utvrđeno je da se radi o lažnoj dojavi rekli su u PU Prijedor. Goste je na svadbi zabavljala Viki Miljković, a spekuliše se da je svadbeno veselje pokvario bivši momak od mlade koji je tako htio da joj napakosti ili neko ko je htio da se grubo našalli sa njenim ocem.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE