• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OBA: Sve radimo po zakonu i nastavićemo

Autor SRNA

Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH saopštila je da svoje aktivnosti sprovodi u skladu sa Zakonom o OBA i da će, bez obzira na sve napade i pritiske, nastaviti odlučno, predano i profesionalno da izvršava svoje dužnosti i zadatke.

 OBA: Sve radimo po zakonu i nastavićemo Izvor: Promo/Kaspersky Lab
Izvor: Promo/Kaspersky Lab

U saopštenju se precizira da shodno Zakonu o OBA, Agencija prikuplja podatke o svim prijetnjama po bezbjednost BiH u koje spadaju prijetnje teritorijalnom integritetu, ustavnom poretku, osnovama ekonomske stabilnosti BiH, kao i prijetnje po globalnu bezbjednost, a koje su štetne i po BiH.

Iz ove agencije navode da o svim prikupljenim podacima kontinuirano i pravovremeno obavještavaju institucije u BiH, te da u skladu sa zakonom ostvaruju maksimalnu saradnju sa domaćim institucijama i asistiraju prilikom obavljanja poslova iz djelokruga tih institucija.

Takođe, organi BiH koji prate rad Agencije, Parlamentarna komisija za nadzor nad radom OBA BiH i Izvještajno-obavještajni odbor pri Savjetu ministara BiH redovno su informisani o svim pitanjima iz njihove nadležnosti, dodaje se u saopštenju.

Iz OBA navode da ostvaruje punu saradnju sa partnerskim službama, kako sa onima u regionu, tako i sa onima u Evropi i svijetu, s ciljem ustupanja i razmjene obavještajnih podataka iz njene nadležnosti.

OBA BiH će nastaviti saradnju sa svim organima u BiH radi ustupanja obavještajno-bezbjednosnih podataka i asistirati im u sprovođenju njihovih zakonskih nadležnosti, dodaje se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da će Agencija nastaviti da sarađuje sa tužilaštvima na svim nivoima, s ciljem njihovog obavještavanja o počinjenim krivičnim djelima ili preventivno obavještavati o namjerama da se izvrše krivična djela.

Iz OBA navode da će ova agencija, u skladu sa svojim zakonskim ovlaštenjima, procijeniti potrebu obavještavanja javnosti o prijetnjama kojima je izložena BiH i svi njeni građani.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE