• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gori zemlja, gore Tužilaštvo i OS BiH

Autor mondo.ba

Pregled najvažnijih informacija ovog jutra donosimo u MONDO brifingu. Razvoj situacije pratićemo i danas, zato ostanite uz Mondo.

 Mondo brifing utorak 18. jul Izvor: Vesna Kerkez, mondo.ba

Ekspresna reakcija Tužilaštva BiH

Zakuvalo se ponovo na relaciji Milorad Dodik-Bakir Izetbegović. Nakon što je Izetbegović zatražio od OHR-a, Savjeta za primjenu mira i Tužilaštva BiH da sankcionišu Milorada Dodika zbog izjave o „okupaciji Drine“, Tužilaštvo BiH je ekspresno formiralo predmet protiv Dodika. Ovakav potez Tužilaštva novi je argument onima iz Republike Srpske da je ova institucija u potpunosti pod kontrolom bošnjačkih političkih struktura.

Šepić juri Žileta i Mektića

Senad Šepić koji je nedavno isključen iz SDA na čelu je incijativnog odbora stranke u formiranju koja trenutno ima naziv Pokret za Evropu. Šepić namjerava da osnuje stranku koja bi djelovala na području cijele BiH. „Euroblic“ danas spekuliše o tome ko bi iz Srpske mogao da uđe u ovaj pokret, a kao jedno od imena navodi se ono profesora Miodraga Živanovića iz Banjaluke. Pominje se i Dragan Mektić uz opasku da ministar bezbjednosti BiH nikada nije demantovao informaciju da ga je Pokret za Evropu pozvao da im se pridruži. Interesantno je da je na fotografijama sa skupa koji je Šepić nedavno organizovao primjećen i bivši poslanik u parlamentu Srpske Darko Jotanović.

Gori Jadran

Situacija na požarištima u istočnoj Hercegovini danas je nešto bolja nego juče, ali vatrogasci i nadležne službe i dalje su oprezni. I dalje je kritično u Boki Kotorskoj i nekim dijelovima Hrvatske.

Portparol Republičke uprave Civilne zaštite Željko Stojanović je istakao da je trenutno aktivan požar u mjestu Pustipusi, gdje dežuraju pripadnici Oružanih snaga BiH i Obzir gdje dežuraju mještani i vatrogasci.

"Helikopter Oružanih snaga BiH dejstvovao je sinoć od 19.45 do 21.00 čas. U mjestu Bančići ponovo je aktiviran požar koji je sinoć u 18.00 časova ugašen intervencijom vatrogasaca, vojske i mještana", rekao je Stojanović.

On je najavio da će ponovo djelovati helikopter Oružanih snaga BiH, ističući da požar nije prešao magistralni put LJubinje-Trebinje, te da je situacija pod kontrolom.

Konzervirane Oružane snage BiH

Vojnici u Oružanim snagama BiH osuđeni su na jednoličnu i nekvalitetnu istragu, piše današnji „Glas Srpske, pozivajući se na izvještaj parlamentarnog vojnog povjerenika Boška Šiljegovića. List otkriva da se vojnici bukvalno svakodnevno hrane hranom iz konzervi. Za doručak jednu paštetu, za ručak konzervirani gulaš, a za večeru konzervu sardine ili mesni narezak. Vojsci nedostaje krompira, riže, boranije, graška i ostalog svježegt povrća.

Koliko košta smrt

Juče je veliku pažnju čitalaca našeg portala privukao tekst u kojem smo istražili koliko košta smrt u Banjaluci. Ako ste propustili tu priču, možete je pronaći OVDJE.

Talić na čelu skupštine grada, ali koji?

Rašomonijada u banjalučkoj gradskoj vlasti dijelom bi mogla da bude razriješena u četvrtak kada lokalni parlament zasjeda posljednji put uoči ljetnje pauze. Očekuje se da nova većina za koju još nije sigurno koliko odbornika je čini, razriješi dosadašnjeg predsjednika parlamenta Budimira Balabana koji je u međuvremenu napustio DNS nekoliko časova prije nego što je ta stranka donijela odluku o isključenju njega i još dva odbornika iz te partije. „Nezavisne“ danas objavljuju da je na mjestu predsjednika viđen bivši PDP-ovac Zoran Talić, dok se nezvanično spekuliše da bi umjesto Balabana u fotelju mogao da zasjedne drugi Talić, Dragan, koji je prošle sedmice napustio NDP, a izgledno je da će preći u DNS. Kako god, sjednica gradskog parlamenta u četvrtak biće izuzetno zanimljiva.

Banjaluka: Otvoreno "Art dvorište"

Zamjenik gradonačelnika Banjaluke Srđan Amidžić otvorio je novu scenu za realizaciju kulturnih događaja na otvorenom "Art dvorište" Kulturnog centra "Banski dvor".

Vršilac dužnosti direktora Kulturnog centra "Banski dvor" Mladen Matović rekao je da "Art dvorište" predstavlja nesvakidašnji kamerni prostor sa kapacitetom od 100 do 150 posjetilaca, koji će se mijenjati u zavisnosti od konkretnih programskih sadržaja.

"Imajući u vidu ograničen kapacitet posjetilaca, te činjenicu da se `Art dvorište` nalazi na centralnom banjalučkom šetalištu, uprava `Banskog dvora` odlučila je da za svaki događaj koji se bude realizovao u dvorištu podijeli besplatne pozivnice koje će biti dostupne tri dana prije konkretnog događaja", naveo je Matović.

Nastavlja se pakao kvalifikacija

Klubovi iz regiona ove sedmice nastavljaju put ka grupnim fazama evropskim klupskih takmičenja. Večeras Partizan gostuje u Podgorici, a Rijeka u Velsu. Srpski i hrvatski šampion brane po dva gola prednosti iz prvih mečeva i ne bi trebalo da imaju problema protiv kvalitetom dosta slabijih rivala. Ipak, klasična fudbalska floskula da svi danas igraju fudbal vrijedi i za ove mečeve pa Beograđani i Riječani oprezno pristupaju mečevima, a utakmice sljedećeg kola protiv Olimpijakosa i Salcburga ne žele da pominju. Sutra će na teren u Sloveniji mostarski Zrinjski, a u četvrtak se igraju mečevi drugog kola Kvalifikacija za Ligu Evrope.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE