• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milionske tužbe, lijekovi i policijska zaštita

Autor mondo.ba

Izbor najvažnijih priča iz današnje štampe i pregled najbitnijih događaja su pred vama u novom MONDO brifingu.

 Milionske tužbe, lijekovi i policijska zaštita Izvor: Vesna Kerkez, mondo.ba
Izvor: Vesna Kerkez, mondo.ba

Radojičić pod nadzorom policije

"Euro Blic" u subotnjem izdanju piše da su policija i bezbjednosne službe podigle stepen bezbjednosti oko gradonačelnika Banjaluke Igrora Radojičića zbog ozbiljnijih prijetnji koje je primio telefonom u proteklom periodu. Izvor ovog lista navodi da su prijetnje shvaćene ozbiljno, te da policija čini sve kako bi otkrila ko stoji iza njih. Radojičić nije želio detaljnije komentarisati upućenje prijetnje.

Tužbe radnika

Sudovi u RS naredili su Ministarstvu finasija RS da ispalti oko 2,3 miliona KM duga po osnovu presuda iz radnih sporova. Obračunati i priznati dug po istom osnovu koji još nije dobio sudski epilog je višestruko veći. Ovo je objavila Glavna služba za reviziju javnog sektora u predstudijskom ispitivanju "Radni sporovi u javnom sektoru i njihov uticaj na budžet RS". Riječ je o dugu do kraja 2015. godine, a najvećio dio duga, čak 95 odsto, odnosi se na četiri institucije - Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarsvo prosvjete i kulture, Ministarstvo pravde i Poreska uprava.

Skuplji lijekovi za dijabetičare

Stanovnici RS koji se bore sa dijabetesom i respiratornim oboljenjima od avgusta očekuju novi udar na džep, jer će devet lijekova koje su do sada dobijali besplatno na recept ubuduće morati da plaćaju. "Glas Srpske" piše da je riječ o lijekovima koje je Fond zsravstvenog osiguranja RS prebacio sa A liste na B, zbog čega će pacijenti morati da izdvoje 50 odsto od njihove cijene u apotekama.

Ko je za deset automobila dao 2,3 miliona KM?

Za 10 superluksuznih automobila uvezenih u BiH u prvih šest mjeseci ove godine izdvojeno je 2,3 miliona KM, a najskuplji uvezeni automobil je "tesla model S", koji košta više od 294.000 KM. Ovi podaci potkrepljuju tvrdnju i mišljenja mnogih sociologa i stručnjaka da se u našem društvu pravi sve veći jaz između bogatih i siromašnih te da srednja klasa skoro i da ne postoji. Više o uvozu superluksuznih automobila čitajte OVDJE.

Gužve prema moru

Danas i sutra očekuju se rekordne gužve na graničnim prelazima BiH i Republike Hrvatske. Najduže kolone ponovno se očekuju na graničnim prelazima na jugu zemlje, zbog čega iz Granične policije BiH apeluju na sve one koji vikend planiraju provesti na moru da koriste alternativne granične prelaze.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE