• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Sloboda'' Radojičiću: Manje pričaj, više radi

Autor mondo.ba

"Gospodin Radojičić bi trebao više da radi a manje da priča. Posao gradonačelnika se zasniva znatno više na konkretnim djelima nego na riječima", poručeno je gradonačelniku Banjaluke iz kluba odbornika ''Sloboda''.

 ''Sloboda'' Radojičiću: Manje pričaj, više radi Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Kako stoji u saopštenju ovog kluba, "što prije Radojičić to shvati, biće bolje za sve. I za njega, kao čovjeka koji je odlučio da se bavi veoma odgovornim javnim poslom".

Klub Sloboda izdao je saopštenje zbog Radojičićevih komentara nakon što je član Kluba odbornika “Sloboda” u Skupštini grada Banjaluka Stojan Vukajlović protiv vlasnika preduzeća “Bunić kompani” Milenka Bunića podnio krivičnu prijavu, jer mu je, kako tvrdi, prijetio ubistvom.

"U ovom konkretnom slučaju, gradonačelnik je morao da bez oklijevanja stane u zaštitu odbornika kome je zaprijećeno. Tim prije što iz vlastitog slučaja zna koliko takve prijetnje ugrožavaju i ličnu i društvenu bezbjednost. Umjesto toga, on se verbalno poigrava sa integritetom novoosnovanog odborničkog kluba i ličnim i političkim integritetom Budimira Balabana, dakle nečim što sa ovim slučajem nema nikakve veze", piše u saopštenju kluba.

Dalje se navodi da će Radojičić, "ukoliko nastavi da manipuliše izjavama i ne počne stvarno da se bavi onim radi čega je izabran na najodgovorniju gradsku dužnost, dobito odgovor kakav zaslužuju politički manipulanti".

Vukajlović je juče rekao da mu je Bunić prijetio jer je htio da zaštiti gradskog zemljišta od zloupotreba i jer zastupa interese građana Mjesne zajednice Saračica koji su pokrenuli inicijativu za izgradnju igrališta za djecu, te spomen česmu piginulim borcima. Vukajlović je istakao da nema ništa lično protiv Bunića, ali da ne bi trebalo da gradsko zemljište koristi za odlaganje građevinskog materijala i pijeska.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da su prijetnje bilo koje vrste upućene bilo kom građaninu za svaku osudu, te da očekuje da će policija uraditi svoj dio posla, ali je napomenuo da su prava adresa za pitanja "oni koji su vršili vlast u posljednjih 10 ili 15 godina", a da jedina ista vertikala u posljednja četiri mandata Budimir Balaban, koji, kako kaže, "savršeno dobro zna ko šta radi".

Klub "Sloboda" čine bivši član DNS-a Budimir Balaban, te bivši odbornici ove stranke Nenad Šibarević i Stojan Vukajlović i bivši nezavisni odbornik Milenko Jaćimović.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE