• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još 400 osoba na potjernicama u Srbiji

Na potjernicama iz Srbije za ratne zločine u BiH, osim člana ratnog predsjedništva RBiH Ejupa Ganića, nalazi se još 400 osoba.

 Još 400 osoba na potjernicama u Srbiji Izvor: MONDO

Ratni ministar inostranih poslova RBiH i njen nekadašnji ambasador pri UN Muhamed Šaćirbej smatra da su sada kritični momenti, ne samo za Ganića, nego za cijelo ratno rukovodstvo u Sarajevu, pa i BiH.

"Ono što je u početku bio mudar potez, a to je da traže izručenje Ganića u Sarajevo, na kraju postaje ne baš toliko mudar potez za BiH. To  je mudar potez za međunarodnu zajednicu i Beograd",  izjavio je Šaćirbej za "Dnevni avaz".

On je optužio Veliku Britaniju da Ganićevim hapšenjem "želi da prepravlja istoriju i politiku koju je imala prema BiH".  Komentarišući situaciju u Stranci demokatske akcije /SDA/, Šaćirbej je ocijenio da se temelj na kome ta stranka stoji osipa kao pijesak.

"Ne znam je li SDA stranka sa temeljem ili više liči na ogromni brod u malom jezeru. Ona samo pluta na talasima, a talasi dolaze sa Zapada, dakle iz Londona i Amerike. A tako ni stranka ni država ne mogu preživjeti",  smatra Šaćirbej. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE