• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još 400 osoba na potjernicama u Srbiji?

Na potjernicama iz Srbije za ratne zločine u BiH, osim Ejupa Ganića, nalazi se još 400 osoba, tvrdi Muhamed Šaćirbej. Bruno Vekarić negira ove navode.

 Još 400 osoba na potjernicama u Srbiji? Izvor: MONDO

Ratni ministar inostranih poslova RBiH i njen nekadašnji ambasador pri UN Muhamed Šaćirbej smatra da su sada kritični momenti, ne samo za Ganića, nego za cijelo ratno rukovodstvo u Sarajevu, pa i BiH.

"Ono što je u početku bio mudar potez, a to je da traže izručenje Ganića u Sarajevo, na kraju postaje ne baš toliko mudar potez za BiH. To je mudar potez za međunarodnu zajednicu i Beograd", izjavio je Šaćirbej za "Dnevni avaz".

On je optužio Veliku Britaniju da Ganićevim hapšenjem "želi da prepravlja istoriju i politiku koju je imala prema BiH".  Komentarišući situaciju u Stranci demokatske akcije (SDA), Šaćirbej je ocijenio da se temelj na kome ta stranka stoji osipa kao pijesak.

"Ne znam je li SDA stranka sa temeljem ili više liči na ogromni brod u malom jezeru. Ona samo pluta na talasima, a talasi dolaze sa Zapada, dakle iz Londona i Amerike. A tako ni stranka ni država ne mogu preživjeti", smatra Šaćirbej.

Zamjenik srpskog tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić negirao je navode bivšeg ministra BiH Muhameda Šaćirbeja da je Srbija raspisala potjernice za 400 lica iz BiH osumnjičenih za ratne zločine.

"To nije tačno. To su opet pokušaji neke političke polemike oko isključivo pravosudnih stvari", rekao je Vekarić.

(MONDO/Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE