• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rasmusen: BiH mora provesti reforme

BiH mora da djeluje kao jedna država ukoliko želi u NATO, izjavio uoči posjete Sarajevu generalni sekretar NATO Fog Rasmusen

 Rasmusen: BiH mora provesti reforme Izvor: MONDO

Generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen, koji u utorak dolazi u posjetu BiH, poručio je da će BiH biti odobren Akcioni plan za članstvo samo ako provede sve neophodne reforme.

Rasmusen nije šire obrazložio svoju poruku, ali je naglasio da je ''na političarima i ljudima u BiH da donesu neophodne odluke''.

''Na opštem planu jedna od važnih tačaka za NATO-a jeste da BiH djeluje kao jedna država. Bilo kakvi razgovori o podjeli zemlje i nacionalistička retorika rade protiv težnji pristupanju NATO-u'', rekao je Rasmusen za Federalnu televiziju.

Generalni sekretar NATO-a nije želio da govori o detaljima neophodnih reformi, jer smatra da je ''na političarima da donesu neophodne odluke''.

Političko-vojni komitet NATO-a za Partnerstvo za mir prihvatio je u ponedjeljak u Briselu novi set partnerskih ciljeva za BiH, čiji je cilj unapređenje interoperabilnosti i kompatibilnosti Oružanih snaga BiH sa NATO-om.

Prihvatanje seta partnerskih ciljeva bitan je dio procesa planiranja i pregleda (PARP) i predstavlja novi korak za BiH na putu ka punopravnom članstvu u NATO, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE