• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hapšenja direktora "Medicinske elektronike"

Uhapšeni v.d. direktora Investiciono razvojne banke RS Bojan Golić, jedan od vlasnika preduzeća "Medicinska elektronika" Mile Radišić i još tri osobe.

 Hapšenja direktora "Medicinske elektronike" Izvor: MONDO

Pripadnici Odjeljenja za istrage Specijalnog tužilaštva uhapsili su i direktora "Medicinske elektronike" Željka Katalinu, te radnike tog preduzeća Dragana Cerovca i Nikicu Bajića.

Specijalno tužilaštvo započelo je istragu protiv Katalina Željka, Golić Bojana, Cerovac Dragana, Bajić Nikice i Radišić Mile zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal, a u vezi sa krivičnim djelom Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i  krivičnom djelom Manipulacija cijenama i širenje lažnih informacija.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su  nezakonitim radnjama izvršili  manipulaciju cijena 3.500.000 akcija preduzeća  "Medicinska elektronika“ u vlasništvu Republike Srpske, oštetivši pritom budžet Republike Srpske za milionski iznos. U okviru istrage, pripadnici Odjeljenja  za  istrage i bezbjednost Specijalnog tužilaštva pretresaju  poslovne prostorije Medicinske elektronike.

Uhapšeni bi trebalo bi da budu ispitani u Specijalnom tužilaštvu RS. Srna saznaje da je ova akcija izvedena u tajnosti, bez prisustva policije RS.

Osnovni sud Banjaluka donio je u februaru rješenje o otvaranju prethodnog stečajnog postupka u ovom preduzeću po zahtjevu grupe radnika "Medicinske elektronike", a za privremenog stečajnog upravnika preduzeća imenovan je Lazo Tomić.

Na osnovu evidencije Poreske uprave RS, dugovanja "Medicinske elektronike" budžetu RS iznose 4.910.208,97 KM.

Uprava RS je 12. juna donela Rješenje o prinudnoj naplati obaveza i naplaćene su 22.723 marke.
(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE