• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bosansko Grahovo: Izglasano povjerenje načelniku

Građani Bosanskog Grahova izglasali su povjerenje aktuelnom načelniku opštine Urošu Maksiću , potvrdio je potpredsjednik SNSD-a Velimir Kunić.

 Bosansko Grahovo: Izglasano povjerenje načelniku Izvor: MONDO

Na referendum o povjerenju načelniku opštine u nedjelju 21. marta izašlo je 1 201 građana, od kojih je 783 dalo povjerenje aktuelnom načelniku.

"Građani su potvrdili i šta misle o svemu onome što je u posljednje dvije godine ova stranke uradila u ovoj opštini na poboljšanju uslova života povratničke populacije", rekao je Kunić, koji je i ministar razvoja i preduzetništva u Vladi Federacije BiH.

Prema njegovim riječima, građani su jasno i glasno rekli da su neosnovani i netačni navodi iz inicijative o pokretanju postupka za opoziv aktuelnog načelnika, koju je pokrenula odbornička većina Opštinskog vijeća zbog, kako su objasnili, Makićevog samovoljnog ponašanja i zloupotrebe položaja, te kršenja Ustava i zakona.

Kunić ističe da do referenduma o povjerenju nije trebalo ni doći.

"Čudno je da je nekima još nejasno da je SNSD najjača politička stranka i da će to potvrditi i na predstojećim opštim izborima. Referendumsko izjašnjavanje u Bosanskom Grahovu svim nevjernim Tomama jasno je stavilo do znanja da građani vjeruju u ispravnost politike SNSD-a, s obzirom da je u Bosanskom Grahovu za posljednje dvije godine urađeno mnogo više nego svih proteklih poslijeratnih godina", rekao je Kunić. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE