• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bez izjašnjavanja rezolucije o Srebrenici

Predstavnički dom se nije izjašnjavao o Prijedlogu rezolucije o važnosti osude genocida u Srebrenici i ratnih zločina u BiH.

 Bez izjašnjavanja rezolucije o Srebrenici Izvor: MONDO

Predstavnički dom proslijedio je Kolegijumu doma na dalje usaglašavanje zaključak Kluba SDP-a kojim se traži da se današnja rasprava o prijedlogu ove rezolucije tretira kao rasprava u prvom čitanju, kako bi se na tekst rezolucije moglo amandmanski djelovati, o čemu će Kolegijum odlučiti tokom naredna tri dana.

Zaključak prilikom glasanja nije dobio potrebnu podršku poslanika iz Republike Srpske (RS). Predstavnički dom usvojio je Prijedlog strategije razvoja sporta u BiH za period od 2010. do 2014. godine, koju je u parlamentarnu proceduru uputio Savjeta ministara BiH, uz zaključak Ustavnopravne komisije da se o strategiji održi javna rasprava.

Cilj strategije koja se prvi put donosi na nivou BiH je razvoj sporta, sportskih aktivnosti i sportske infrastrukture u skladu s Bijelom knjigom za sport EU. Poslanici su nakon obavljene rasprave o Izvještaju o aktivnostima Savjeta Evrope u 2009. godine, podržali nekoliko zaključaka Komisije za spoljne poslove Predstavničkog doma u vezi s tim dokumentom.

 Usvojen je zaključak da se Izvještaj Monitoring komiteta Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope o funkcionisanju demokratskih institucija u BiH, sa rezolucijom i preporukom Savjetom Evrope proslijedi nižim nivoima vlasti kako bi se upoznale sa svojim obavezama iz tih dokumenata, te zaključak kojim se poziva Predsjedništvo BiH da ubrza proces imenovanja predstavnika BiH u međunarodnim tijelima.

Zaključak kojim Komisija predlaže Predstavničkom domu da zaduži Savjet ministara da izradi Akcioni plan prema kojem bi se operativno i jasno uredilo pitanje ispunjavanja obaveza i preporuka iz ovog izvještaja, i rezolucije i preporuke Savjeta Evrope, nije usvojen jer nije dobio potrebnu entitetsku većinu iz RS, te je proslijeđen Kolegijumu doma na usaglašavanje.

Poslanici su usvojili i Izvještaj Ministarstva transporta i komunikacija o aktivnostima na projektu ''Autoput na koridoru `Pet ce`'' i Plan narednih aktivnosti, te Izvještaj o radu Kancelarije za razmatranje žalbi BiH u 2009. godini.

Predstavnički dom usvojio je i Inicijativu poslanika Bosanske patriotske stranke Sefera Halilovića, da ovaj dom zatraži od Savjeta ministara BiH kompletnu informaciju o stanju pripadnika Oružanih snaga BiH kojima u ovoj godini ističe ugovor i o prijedlogu rješavanja ovog pitanja. Sljedeća sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zakazana je za 7. april. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE