• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Logoraši predali tužbe zbog ratnih zločina

Savez logoraša BiH predao tužbu državnom Tužilaštvu protiv četiri osobe srpske nacionalnosti zbog ratnog zločina u Brčkom od 1992. do 1995.

 Logoraši predali tužbe zbog ratnih zločina  Izvor: MONDO

Savez logoraša BiH predao je državnom Tužilaštvu prijave protiv četiri osobe srpske nacionalnosti za koja sumnjaju da su počinili krivično djelo ratnog zločina nad nesrpskim stanovništvom u Brčkom u periodu od 1992. do 1995. godine, izjavio je u četvrtak u Brčkom predsjednik ovog saveza Murat Tahirović.

"Prijava je podnesena protiv Đorđa Ristanića, Boška Maričića, Milisava Milutinovića i Mihajla Grujića, bivših članova Kriznog štaba u Brčkom za koje se sumnja da su direktno ili indirektno učestvovali u realizaciji plana uništenja i protjerivanja nesrpskog stanovništva, te sproveli sistematski i rasprostranjeni napad na civilno stanovništvo u ovom gradu", rekao je Tahirović.

Predsjednik Udruge zatočenih - Udruženja logoraša Brčko distrikta Fadil Redžić rekao je na konferenciji za novinare da je ovo udruženje prikupilo brojne informacije, izjave svjedoka i drugu dokumentaciju i protiv nekoliko drugih lica za koja postoji sumnja da su umiješani u zločine protiv nesrpskog stanovništva u Brčkom, te dodao da će i protiv njih uslijediti prijave državnom i Tužilaštvu Brčko distrikta.     

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE