• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ambasadori osudili huškačke izjave

Ambasadori Upravnog odbora Savjeta za provođenje mira osudili su u Sarajevu eskalaciju neodgovornih i huškačkih izjava prošle sedmice.

 Ambasadori osudili huškačke izjave   Izvor: MONDO

Oni su istakli da su ova vrsta retorike i aktivnosti koje dijele ljude i podrivaju povjerenje među pripadnicima različitih naroda, te dalje polariziraju političku atmosferu, kontraproduktivni za put BiH prema Evropi i da štete interesima njenih građana.

Naglašavajući da riječi i djela političkih lidera, posebno onih koji su se po prirodi dužnosti koju obavljaju, zakleli da će štititi Ustav i podržavati Dejtonski sporazum, imaju posebnu težinu na lokalnom, regionalnom i međunarodnom nivou, ambasadori UO PIK-a još jednom podsjećaju te političke lidere na njihove važne obaveze i podsjećaju da PIK i postoji kako bi obezbijedio potpuno poštivanje Dejtonskog sporazuma.

Kako je saopšteno iz OHR-a, ambasadori UO PIK-a podvukli su još jednom da je BiH međunarodno priznata i suverena država čiji teritorijalni integritet je zagarantiran međunarodnim pravom, uključujući i Dejtonski sporazum, prema kome se BiH sastoji od dva entiteta.

"Izjave i aktivnosti koje podrivaju osnovne postavke Dejtonskog sporazuma u bilo koju svrhu neprihvatljive su i prema ovom sporazumu razdruživanje nije moguće" - naglašava se u saopštenju. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE