• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Originalne kampanje: Ko donese 100 potpisa ide na put

Grupa građana "Samo natalitet Srbiju spasava" smilila je kako da privuče članove. Ko donese 100 potpisa ide u inostranstvo.

 Originalne kampanje: Ko donese 100 potpisa ide na put Izvor: MONDO

Grupa građana "Samo natalitet Srbiju spasava", nekadašnja Grupa građana "Samo seks Srbiju spasava", ponovo je smislila originalan način da privuče nove članove.

Ovoga puta, obećavaju da će oni njihovi aktivisti koji sakupe najmanje 100 potpisa dobiti mogućnost da besplatno otputuju u inostranstvo i pri tom dobiju dnevnicu od 150 evra.

"Zakon o izboru narodnih poslanika omogućava da birački odbori u inostranstvu mogu imati prošireni sastav u koji ulaze po dva predstavnika stranaka koje učestvuju na izborima.

Budući da ima 65 biračkih mesta u inostranstvu, znači da će 130 naših predstavnika moći da otputuju u neku od 36 zemalja sveta. Uslov je da skupe najmanje 100 potpisa. Što više potpisa skupe, to im je veća šansa da otputuju", objašnjava za "Alo" Vlado Čučković, autor ovog projekta.

Čučković je odgovorio i na pitanje zašto je odustao od ideje da u imenu GG stoji reč seks.

"Savetovali su me da promenim ime, jer RIK može da odbije našu kandidaturu zbog vređanja javnog morala. Nisam hteo da se kockam i da ljude lišim dnevnice od 2.000 dinara, koliko će dobiti kao članovi biračkog odbora.

Iz istog razloga smo odustali od ideje da sada predstavimo naš adut, jednu vrlo atraktivnu damu zbog koje bi na sednicama uvek bilo kvoruma. Ovo je ozbiljna akcija, koliko god neozbiljno izgledalo na prvi pogled", tvrdi Čučković.

Zainteresovani da se na ovaj način uključe u politiku, ili samo da otputuju u inostranstvo na račun države, mogu se prijaviti na sajtu www.eSrbija.org., piše "Alo".

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE