• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dilerima droge 31,5 godina zatvora

U Okružnom sudu u Novom Sadu nepravosnažno je na ukupno 31,5 godina zatvora osuđena organizovana grupa preprodavaca droge.

 Dilerima droge 31,5 godina zatvora  Izvor: MONDO

Mario Krstić (28) iz Novog Sada osuđen je na osam godina zatvora, Igor Bulajić (34) iz Nikšića na šest godina, njegov sugrađanin Željko Perović (40) na pet, dok je Marko Bulajić (28) iz Vrbasa osuđen na šest i po godina zatvora.

Hajranu Mujkoviću (47) iz Rožaja određena je kazna od dve godine zatvora, Smajo Habibović (29) iz Tutina osuđen je na godinu dana, a Milovan Pejanović (22) iz Bačkog Dobrog Polja osuđen na tri godine zatvora.

Kako se navodi u saopštenju, okrivljeni su se u vremenskom periodu od januara do jula 2007. godine u Novom Sadu, sa umišljajem udružili radi prodaje heroina i kokaina.

Krstić je angažovao Igora i Marka Bulajića za dalju prodaju droge, a njih dvojica su prodavali i davali drogu Pejanoviću da je prodaje za njih, u čemu mu je pomagao i okrivljeni Perović, navodi se u saopštenju.

Oni su radi prodaje u Novom Sadu na raznim adresama iznajmili stanove u kojima su boravili i prepakivali drogu koju su nabavljali u većim količinama od za sada NN lica iz Crne Gore i od lica pod nadimkom Bole.

Kako se navodi, Mujković i Habibović su 10. jula 2007. oko dva kilograma heroina koji su dobili od NN lica preneli iz Crne Gore i predali ga Igoru Bulajiću za nadoknadu od 200 evra.

Nakon primopredaje policija je uhapsila Perovića i Igora Bulajića prilikom povratka u iznajmljeni stan. Nakon pretresa stana policija je pronašla više od kilogram heroina i smese za miksovanje droge, kao i oko 70 grama kokaina, 2.400 evra i više mobilnih telefona.

Iste večeri policija je uhapsila i Marka Bulajića i Krstića, koji su čekali da im se jave Igor Bulajić i Perović da li su preuzeli drogu. Nakon pretresa stana koji su koristili pronađeno je oko 225 grama heroina, smesa za miksovanje, 3,2 grama kokaina, 57.150 dinara, 1.450 evra, kao i više mobilnih telefona i ključeva od stanova.

Istog dana uhapšen je i Pejanović, nakon čega je izvršen pretres stana koji koristi i pronađeno oko 37 grama heroina, 6,42 grama kokaina i 1.600 dinara. Utvrđeno je i da je heroin po sastavu identičan onom koji je policija oduzela od Mujkovića i Habibovića prilikom povratka u Crnu Goru.

Tokom postupka utvrđeno je i da su okrivljeni Krstić i Marko Bulajić neovalšteno posedovali oružje i municiju.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE