• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dodik od sebe pravi narodnog heroja"

Autori mondo.ba Autori Agencije

Potpredsjednik SDS-a Kostadin Vasić tvrdi da je izjava predsjednika RS Milorada Dodika da je najprogonjeniji čovjek u zemlji, samo još jedna u nizu "njegovih prevara kojima u isto vrijeme pokušava da od sebe napravi narodnog heroja".

 "Dodik od sebe pravi narodnog heroja" Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba


"Realnost je sasvim drugačija i građanima je jasno da je Milorad Dodik kreator svih podjela u srpskom narodu i najveći saradnik pravosudnih organa BiH", rekao je Vasić.

On je naveo da je po Zakonu o krivičnom postupku svaki sud dužan obavijestiti lice kome je bila izrečena mjera o prisluškivanju nakon provođenja mjere, a ukoliko nema dovoljno dokaza za podizanje optužnice.

"Sud obavještava lice pod sumnjom nakon što prođe vrijeme određeno za prisluškivanje", saopšteno je iz SDS-a.

Vasić kaže da je vrlo simptomatično da je sud obavijestio Milorada Dodika o prisluškivanju nedugo nakon njegove odluke o povlačenju referenduma, čijim donošenjem je Dodik pokazao politički kukavičluk i svoju stvarnu brigu o Srbima kojima se sudi pred Sudom BiH.


"Postavlja se pitanje da li je Dodik opet napravio neki dil sa Sudom BiH i Tužilaštvom BiH trgujući referendumom kao što je to uradio 2011. godine kada je predmet izgradnje `zgrada Vlade` prebačen iz nadležnosti Tužilaštva BiH na Okružno tužilaštvo Republike Srpske?", rekao je Vasić.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik potvrdio je da ga prisluškuju bezbjednosne službe BiH, te da je nalog da se "stavi na mjere" izdat na osnovu zahtjeva tužilaštva u Sarajevu, zbog istrage koju su pokrenuli, ali da mu nije poznato kakve.

ČAVIĆ: NEZAKONITA PRISLUŠKIVANJA NA SVIM NIVOIMA U BiH

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić upozorio je danas da ima razloga da vjeruje da se na svim nivoima u BiH, gdje god postoji tehnika za prisluškivanje, ona koristi na način koji nije dozvoljen zakonom.

Komentarišući Dodikovu izjavu o prislušklivanju, Čavić je rekao da se u vrijeme dok je on bio predsjednik Srpske "nije se znalo ko koga prisluškuje“.

"Tako je, nažalost, u zemlji u kojoj vršlja ko kako hoće", rekao je Čavić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je rekao da u BiH ima dosta obavještajnih službi i da ima dosta službi iz okruženja koje tehnički mogu da pokriju kompletan prostor BiH.

"Tako u ovakvoj zemlji mogućosti za prisluškivanja postoje, govorim u tehničkom smislu, ali u praktičnom i zakonskom smislu je potpuno jasno ko od ovlaštenih institucija i sa kojim nalogom može da primjenjuje tehniku, odnosno da vrši prisluškivanje i praćenje bilo koje osobe", rekao je Čavić.

On je istakao da to može samo da radi ovlaštena agencija uz ovlaštenje koje treba da dobije od suda.

"Dakle, Sud BiH, kao i na nadležni sud, okružni sud na prostoru Republike Srpske, može dati saglasnost za primjenu tehnike za prisluškivanje", rekao je Čavić, podsjetivši da opremu za prisluškivanje ima i MUP Republike Srpske.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE