• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić unakrsno ispituje eksperta 30 sati

Bivši predsjednik RS Radovan Karadžić namjerava da unakrsno ispituje 30 sati eksperta tužilaštva Haškog tribunala Roberta Donju.

 Karadžić unakrsno ispituje eksperta 30 sati  Izvor: MONDO

Tužilaštvo počinje izvođenje dokaza na suđenju Karadžiću, a kao prvog svjedoka izvešće Ahmeta Zulića iz Sanskog Mosta. Tužilaštvo će ga ispitivati jedan sat, dok je Karadžićeva procjena da će mu za unakrsno ispititvanje trebati četiri sata.

Kako je najavljeno, zastupnik optužbe ispitivaće tri sata Donju, istoričara koji je pisao o regionu bivše Jugoslavije i koji je do sada svjedočio pred Tribunalom u 12 predmeta.Karadžić je procijenio da će mu trebati 20 sati za unakrsno ispitivanje ratnog pomoćnika ministra unutrašnjih poslova RS, a kasnije ministra pravde Momčila Mandića kojeg će Tužilaštvo ispitivati četiri sata.

Mandić je ranije u Hagu svjedočio na suđenju Momčilu Krajišniku, a nedavno i na suđenju Mići Stanišiću i Stojanu Župljaninu. Njegovo svjedočenje odnosi se na situaciju u RS 1992. godine, kao i na susrete sa optuženim Karadžićem i drugim osobama tokom te godine.

Mandiću se pred Sudom BiH sudilo po optužnici za ratne zločine, a Žalbeno vijeće je nadavno potvrdilo prvostepenu presudu kojom je on oslobođen odgovornosti.
Karadžića optužnica u 11 tačaka tereti za genocid, zločin protiv čovječnosti i kršenja zakona i običaja ratovanja. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE