• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kličković u srijedu na slobodi

Nekadašnji predsjednik Vlade Srpske Gojko Kličković optužen za ratne zločine u Bosanskoj Krupi izaći će na slobodu u srijedu ili četvrtak.

 Kličković u srijedu na slobodi Izvor: MONDO

Sud BiH je 9. aprila dozvolio Kličkoviću da nakon gotovo četiri godine provedene u pritvoru odbranu nastavi sa slobode, a kao garancija je založena kuća njegovog brata u Novom Gradu čija je vrijednost procijenjena na 216. 000 maraka.

"Optužnica je tokom suđenja značajno oslabila, a posebno je značajno da je i Sud sugerisao Tužilaštvu da odustane od optužbe za zajednički zločinački poduhvat sa Radovanom Karadžićem, Momčilom Krajišnikom i ostalim članovima rukovodstva tadašnjeg SDS-a'', istakao je advokat Duško Tomić.

Branilac je izrazio nadu da će taj najteži dio optužnice biti odbačen i i da će ostati samo blaže optužbe u kojima se, kako kaže, Kličković ne nalazi.

''Više nema dilema da je jedino ostalo ubistvo i strijeljanje 12 zarobljenika u Bosanskoj Krupi koje je počinio Joja Plavaknjac, koji je u bjekstvu. Treba razjasniti taj zločin, ali to nije zločin Gojka Kličkovića'', rekao je Tomić i izrazio nadu da će njegov klijent uskoro biti pravosnažno oslobođen optužbi za ratne zločine.

 Sud BiH je uz prihvatanje hipoteke na imovinu Kličkoviću izrekao i mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta na području Novog Grada bez prethodnog odobrenja Suda, oduzeti su mu lični dokumenti, a ima obavezu da se svakodnevno lično javlja u nadležnu policijsku stanicu.

Ukoliko prekrši bilo koju od izrečenih mjera zabrane, prema optuženom se može odrediti pritvor, a kontrola opravdanosti izrečenih mjera vršiće se svaka dva mjeseca.
Optužnica tereti Kličkovića da je kao komandant Kriznog štaba Srpske opštine Bosanska Krupa sa drugim članovima Glavnog odbora SDS-a počinio progon muslimanskog stanovništva sa područja ove opštine.

Kličković poriče krivicu po svim tačkama optužnice. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE