• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odobašić: U Institutu se pere novac

Suspendovani službenik Instituta za nestala lica BiH Jasmin Odobašić optužuje bivšu firmu za pranje novca i neplaćanje poreza

 Odobašić: U Institutu se pere novac Izvor: MONDO

U Institutu za nestala lica BiH ima mnogo kršenja zakona za koja bi Tužilaštvo BiH moralo da se zainteresuje - pranje novca, izbjegavanje plaćanja poreza i druge malverzacije, izjavio je suspendovani službenik Instituta Jasmin Odobašić.

"Za početak ću dostaviti podatke o isplati donacije od 30.000 evra koje je Kolegijum direktora isplatio bivšem antropologu Međunarodne komisije za nestale (ICMP) Evi Klonovski, koja ni sata nije radila u Institutu'', rekao je Odobašić "Glasu Srpske".

On je istakao da će Tužilaštvu BiH dostaviti informacije i dokaze koje posjeduje o nestručno rađenim ekshumacijama, kao i odlukama o brojnim isplatama Instituta koje su i više nego nezakonite.

"Šta će biti od toga ne znam, ali onoga trenutka kada im sve to budem dostavio smatraću da sam svoj zadatak obavio, bez obzira na to kakav ishod bio'', istakao je Odobašić.

Odobašiću je uručena odluka o prestanku radnog odnosa u Institutu sa 30. martom, a sa posla je suspendovan 31. marta.

U obrazloženju odluke, piše list, navedeno je da je Odobašiću otkaz uručen zbog toga što je dao intervju za četiri medija među kojima je i "Glas Srpske", kao i zbog izjave da su "ICMP i Institut za nestale BiH krivi što tijelo ratnog komandanta Žepe Avde Palića nije prepoznato za osam godina".

Organizacija porodica zarobljenih boraca i nestalih civila RS iz Istočnog Sarajeva najavila je da će podnijeti prijavu Savjetu ministara BiH protiv Instituta i tražiti suspenziju Kolegijuma direktora i nelegalnih članova UO kojima je istekao mandat.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE