• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Riker i Rosin: Ostavke ako Galuči ostane

Šef UNMIK-a Joahim Riker i njegov zamenik Lari Rosin najavili su da će podneti ostavku ako Ban Ki Mun ne prihvati ostavku Džeralda Galučija.

 Riker i Rosin: Ostavke ako Galuči ostane Izvor: MONDO

Iz diplomatskih izvora "Zeri" saznaje da ne samo Rosin već i Riker ne nameravaju da se slože sa eventualnom odlukom generalnog sekretara UN da se ne prihvati ostavka Galučija.

Ostavku Galučija je posle događaja od 17. marta prihvatio zamenik šefa UNMIK-a Lari Rosin, koji je tada u Rikerovom odsustvu obavljao dužnost prvog čoveka UNMIK-a. Međutim ta ostavka nije prihvaćena u kabinetu generalnog sekretara UN uz obrazloženje da je Galuči bio dobra spona između UNMIK-a i lidera Srba sa severa Kosova.

Isti izvori su naveli da su nakon povratka Galučija na Kosovo, Riker i Rosin kontaktirali kancelariju generalnog sekretara UN i da su izrekli odlučan stav da na Kosovu nema istovremeno mesta za njih dvojicu i Galučija.

U slučaju da odluka o ostanku Galučija dobije podršku, onda će Riker i Rosin odmah podneti ostavke na mestu specijalnog predstavnika generalnog sekretara UN-a na Kosovu, odnosno njegovog prvog zamenika, piše dnevnik.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE