• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Protest demobilisanih boraca u Bijeljini

Stotinjak demobilisanih boraca u Bijeljini zatražili ostavku rukovodstva opštinske boračke organizacije.

 Protest demobilisanih boraca u Bijeljini Izvor: MONDO

Stotinjak demobilisanih boraca Vojske Republike Srpske okupilo se u srijedu na Gradskom trgu u Bijeljini kako bi izrazili nezadovoljstvo svojim položajem, zahtijevajući da cjelokupno rukovodstvo opštinske Boračke organizacije podnese ostavku u roku od sedam dana.

Dušan Stevanović, predsjednik Udruženja izbjeglih i raseljenih lica zeničke regije, koje je organizator skupa, izjavio je da demobilisani borci traže ostavku rukovodstva opštinske Boračke organizacije zbog "opstrukcije, nerada, javašluka i borbe za lične interese".

Stevanović kaže da borci traže i hitno razmatranje stanja ove populacije na sjednici Skupštine opštine Bijeljina, za šta će obezbijediti 500 građanskih potpisa.

"Tražimo stalna materijalna primanja za nezaposlene demobilisane borce, odnosno 50 odsto od prosječnog ličnog dohotka u RS, dok ne bude doneseno adekvatno rješenje za ovu populaciju", rekao je Stevanović.

On je naveo da borci traže donošenje zakona koji će nalagati da nijedno lice u RS ne može imati više od jednog primanja, a da nijedan funkcioner nema primanja veća od 2.000 KM, kao i da hitno bude pokrenuto pitanje stambenog zbrinjavanja demobilisanih boraca, formiranjem fonda za ova pitanja.

"Sve naše zahtjeve sa skupa proslijedićemo nadležnim organima RS, a u roku od 10 dana zatražili smo i sastanak sa ministrom rada i boračko-invalidske zaštite RS (Radetom Ristovićem)", naveo je Stevanović.

On je rekao da je su čelnici bijeljinske Boračke organizacije obaviješteni o današnjem skupu, ali da oni to ne podržavaju.

"Ukoliko se nadležni u opštini ogluše o ove zahtjeve demobilisani borci krenuće pješke do Banjaluke pred zgradu Vlade RS", najavio je Stevanović.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE