• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Skojevci" protiv "natovaca"

U organizaciji SKOJ-a, podmlatka Nove komunističke partije Jugoslavije, na beogradskom trgu Slavija održan je anti-NATO protest.

 "Skojevci" protiv "natovaca" Izvor: MONDO

Protest je organizovan povodom samita Severnoatlantskog saveza u Bukureštu.

Kod spomenika Dimitriju Tucoviću okupilo se oko 30 članova SKOJ-a i njihovih gostiju iz Grčke, članova podmlatka grčke Komunističke partije, a demonstranti su nosili crvene zastave NKPJ-a sa žutim srpom i čekićem, srpsku zastavu sa petokrakom, i veliki transparent "Za mir na Balkanu - protiv NATO baza i imperijalizma - Beograd, Zagreb, Bukurešt".

Skup je održan u okviru regionalne akcije Svetske federacije demokratske omladine, koja okuplja podmlatke komunističkih partija, a slični skupovi trebalo bi da budu održani i u Bukureštu i Zagrebu, povodom posete predsednika SAD Džordža Buša Hrvatskoj.

"Drugarice i drugovi, već tri dana gospodari NATO-a zasedaju u Bukureštu. Pod dirigentskom palicom Džordža Buša oni se dogovaraju o novim pljačkama, novom prekrajanju karte sveta, posebno Balkana, novim agresijama i krvoprolićima", rekao je član Sekretarijata SKOJ-a Igor Petrović. On je istakao da su vlade vodećih država NATO-a neprijatelji Srbije i da su još sveže humke hiljada ubijenih građana Srbije u NATO bombardovanju 1999. godine, i dodao da je NATO okupirao Kosovo.

"NATO i njegov sijamski blizanac EU izumi su krupnog kapitala SAD, Nemačke, Enleske i Francuske. Njihovi ciljevi su restauracija novog kolonijalizma i novih diktatura. Zbijeni u svetski antinato front mi ćemo biti njegovi grobari", rekao je Petrović.

Gosti iz Grčke uzvikivali su parole protiv NATO-a, a skup je na ruskom jeziku pozdravio i stariji čovek koji je rekao da je iz Ukrajine.

Prethodno je u prostorijama NKPJ-a, pored kojih se nalaze prostorije Kancelarije Vlade Srbije za pridruživanje EU, održana konferencija za novinare, na kojoj je Gogon Eleni iz grčke Komunističke partije rekla da je cilj NATO-a i EU da u regionu postavi vlade lojalne njegovim ciljevima. "Njihov cilj je krupan biznis, proširenje tržišta, a zato im je potrebna vojna sila NATO i zato menjaju granice. Kažu da je slučaj Kosova jedinstven, ali je takvih slučajeva mnogo, i oni koriste međunacionalne sukobe kao sredstvo", rekla je Gogon Eleni.

I na zidovima prostorija NKPJ-a okačene su slike Marksa, Engelsa, Lenjina, Staljina, Mao Cedunga, Kim Il Sunga, Ho Ši Mina, Fidela Kastra, Če Gevare i Ive Lole Ribara.

Predsednik NKPJ-a Branko Kitanović ranije je u javnosti isticao da je bivši doživotni predsednik Jugoslavije Josip Broz revizionista jer je skrenuo sa ispravnog puta izgradnje marksizma-lenjinizma kojim je išao Staljin.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE