• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministarstvo odbrane BiH: Netačno pisanje o vježbi

Autor SRNA

Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH demantovale su pisanje portala "Dnevnik.ba" da imaju namjeru da organizuju NATO vježbu sa avionskom eskadrilom i osiromašenim uranijumom na poligonu Manjača kod Banjaluke.

 Ministarstvo odbrane BiH: Netačno pisanje o vježbi Izvor: arhiva, mondo.rs
Izvor: arhiva, mondo.rs

"Za sve vojne vježbe koje se organizuju u BiH, a koje podrazumijevaju i učestvovanje međunarodnih subjekata, Ministarstvo odbrane prethodno pribavi odobrenje Predsjedništva BiH, te operativne pripreme i samu realizaciju koordinira sa svim drugim institucijama u zemlji", pojašnjava se u saopštenju Ministarstva.

Iz Ministarstva ističu da će za konkretnu vježbu, ukoliko se utvrdi namjera organizovanja, tražiti odobrenje Predsjedništva BiH.

U saopštenju se navodi da Ministarstvo odbrane ostvaruje uspješnu bilateralno-odbrambenu saradnju s velikim brojem država u i izvan Evrope, uključujući i SAD, sa kojom se, osim niza drugih aktivnosti, razmatra realizacija vježbe vazdušno-kopnene integracije tokom 2019. godine.

"Eventualna organizacija predmetne vježbe u početnoj je fazi usaglašavanja, te još nisu utvrđeni scenariji, kao ni učesnici, ali ni sredstva kojima bi se vježba izvodila", dodaje se u saopštenju.

Tokom sastanka sa zamjenikom komandanta Komande američkih kopnenih snaga za Evropu general-majorem Džonom Gronskim, koji je održan u Ministarstvu odbrane 13. februara, razgovarano je o mogućem učestvovanju Oružanih snaga u NATO vježbama za upravljanje krizama i nije bilo riječi o pomenutoj vježbi, navode iz ovog ministarstva.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE