• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SZP: Radojičić vrši pritisak na Ustavni sud

Autor SRNA

Igor Radojičić vrši pritisak na Ustavni sud Republike Srpske time što najavljuje pozitivan ishod slučajeva koji će tek biti predmet odlučivanja, a u kojima je Grad Banjaluka strana u postupku, navode iz SZP

 SZP: Radojičić vrši pritisak na Ustavni sud Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Savez za promjene i partija "Sloboda" saopštili su da gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić "vrši pritisak na Ustavni sud Republike Srpske" time što najavljuje pozitivan ishod slučajeva koji će tek biti predmet odlučivanja, a u kojima je Grad Banjaluka strana u postupku.

"Radi se o kršenju osnovnog demokratskog principa podjele vlasti na zakonodavnu, izvršnu i pravosudnu, čime gradonačelnik vrši nezapamćen pritisak na Ustavni sud Republike Srpske", navedeno je u saopštenju.

Iz Saveza za promjene tvrde da je Radojičić u izjavama "svjesno manipulisao sa nekim ranijim odlukama Ustavnog suda, prikazujući ih kao navodnu sudsku praksu, iako je riječ o potpuno drugačijim slučajevima", čime je, kako navode, takođe, izvršio pritisak na Ustavni sud Republike Srpske.

Navodeći da je ovo "primjer napada na nezavisnost i autonomiju najviše sudske institucije u Republici Srpskoj", iz Saveza pozivaju predsjednika Ustavnog suda da se oglasi i "stane u zaštitu institucije kojom rukovodi".

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je sinoć da je dobro što je pokrenuta inicijativa pred Ustavnim sudom u vezi sa setom odluka o grijanju Skupštine grada Banjaluka, jer taj sud i postoji da ocjenjuje ustavnost.

"Upravo smo vodeći se praksom Ustavnog suda i radili odluke o grijanju u Banjaluci. Drago mi je da se taj postupak uradi i završi kako bi se `začepila usta` svima koji pričaju razne gluposti u vezi sa tim", rekao je Radojičić.

Predstavnici gradskih odbora stranaka Saveza za promjene u Banjaluci podržali su juče tužbe protiv seta odluka o grijanju Skupštine grada Banjaluka koje su podnesene Okružnom sudu, kao i inicijativu u vezi sa ovim odlukama podnesenu Ustavnom sudu Republike Srpske, te naveli da ne postoji pravni osnov za plaćanje računa "Eko-toplani".

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Hm

Radojicic se pogubio ne zna vise gdje goni. Mnogo htjeo, mnogo zapoceo a realno rezultati tanki

MONDO REPORTAŽE