• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bošnjačke i hrvatske stranke prave treći blok u RS

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

Devet političkih stranaka sa bošnjačkim i hrvatskim predznakom održali su danas u Banjoj Luci sastanak, na kojem su definisali radnu verziju platforme „Zajedno za BiH“, a u vezi sa zajedničkim nastup na izborima u Republici Srpskoj.

 Bošnjačke i hrvatske stranke prave treći blok u RS Izvor: MONDO/Brankica Spasenić

Sastanku su prisustvovali predstavnici HDZ 1990, Stranka za BiH, SDA, Hrvatski blok, HSP, Bošnjački pokret, Pokret Odgovor, BPS i Posavska stranka.

Predsjedavajući ovog koordinacionog tijela Edin Ramić (SDA) je precizirao da se platforma odnosi na zajedničko političko djelovanje u mandatnom periodu od 2018. do 2022. godine na području RS.

Poručio je da je ostavljen prostor da se u narednih sedam dana politički subjekti izjasne o ovoj platformi, a koja će javno biti predstavljena 28. marta u Srebrenici.

"Pozivamo i druge subjekte koji baštine iste vrijednosti da napravimo tzv. „treći blok“ na području RS i tako osnažimo naše političko djelovanje. Mi imamo situaciju da ne postoji zanačajna razlika između politika vladajućih i opozicije u RS. Prisiljeni smo da politički sarađujemo kako bismo zaštitili prava povratnika, iako možda međusobno imamo različite poglede na određena pitanja",istakao je Ramić.

Dodao je da danas nije bilo riječi o zajedničkim kandidatima za predsjednika, odnosno potpredsjednika RS, iz reda Bošnjaka i Hrvata.

Mijo Perkunić iz HDZ 1990 je prokomentarisao da to što za stolom danas nije bilo HDZ BiH, dovoljno govori „koliko je ispravno do sada radio aktuleni potpredsjednik RS“ (Josip Jerković iz HDZ BiH op.a.).

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE