• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na nasip u Mlinaricama stižu vojska i Dodik

Autor Agencije

Direktor Republičke uprave Civilne zaštite RS Mile Međed potvrdio je da će 40 vojnika Oružanih snaga BiH danas doći na oštećeni nasip u mjestu Mlinarice kod Kozarske Dubice da bi pomogli lokalnom stanovništvu da se odbrani od poplava.


Međed je rekao da će vojnici pomoći stanovništvu i u punjenju vreća za odbranu od poplava na tom mjestu, te da bi tokom dana na ovaj lokalitet trebalo da dođe i jedan helikopter Oružanih snaga BiH.

On je ocijenio da je stanje na dijelu nasipa u Mlinaricama nepromijenjeno, te da više informacija o tome treba da daju ljudi iz rukovodstva "Voda Srpske", koji su za to meritorni.

Pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Čedomir Stojanović rekao je da očekuje da na ovom lokalitetu u Mlinaricama, koji je izuzetno nepristupačan za mehanizaciju i čamce, danas dejstvuje vazduhoplovstvo Oružanih snaga BiH, kojima je upućen poziv za djelovanje helikopterom sa džambo vrećama punjenim pijeskom.

"Dajemo sve od sebe i očekujemo da će nasip u ovom dijelu biti saniran i izdržati pritisak Save, koja blago opada", rekao je Stojanović, ističući da je na savskom naspipu u Mlinaricama u radove na sanaciji klizišta uključena sva mehanizacija, službe civilne zaštite i veliki broj građana.

Radenko Reljić, načelnik Opštine Kozarska Dubica rekao je da nasip u Mlinaricama nigdje nije pukao, te da nema mjesta panici.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posjetiće danas oštećeni savski nasip na lokalitetu Mlinarice u opštini Kozarska Dubica.


Dodik će obići taj nasip u terminu između 15.00 i 15.30 časova, najavljeno je iz kabineta predsjednika Republike.

Na sanaciji nasipa u Mlinaricama angažovano je oko 100 dobrovoljaca sa područja te opštine, dubički vatrogasci i pripadnici policije, te druge nadležne službe.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE