• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvijanović: Veoma uspješna posjeta Arizoni

Autor SRNA

Premijer RS Željka Cvijanović ocijenila je izuzetno uspješnom njenu posjetu američkoj saveznoj državi Arizona, te istakla da je oduševljena načinom na koji je tu organizovana srpska dijaspora, kao i njihovim odnosnom prema Srpskoj.

Cvijanovićeva je za Radio-televiziju Republike Srpske rekla da u Feniksu u Arizoni živi oko 20.000 ljudi srpskog porijekla, koji su okupljeni kroz dvije crkvene opštine i različita udruženja.

"Izuzetno je važno da održavamo institucionale veze sa našom dijasporom, jer svi oni, bez obzira gdje žive u svijetu, zajedno s nama koji živimo u Republici Srpskoj, predstavljaju jedinstveni potencijal Republike i upravo to i jeste moja glavna poruka kad god obilazim naše ljude i kada posjećujem njihove zajednice u inostranstvu", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da srpska dijaspora iskazuje veliko interesovanje da bude uključena u aktivnosti institucija Republike Srpske i da u potpunosti podržava ideju Foruma dijaspore, kao i sve aktivnosti koje Vlada vodi na terenu u različitim državama u kojima oni žive.

"Ova posjeta Feniksu je u funkciji identifikacije naših resursa u inostranstvu i moram reći da sam oduševljena njihovim odnosnom prema Republici, ali i razumijevanju političkih prilika i uopšte praćenja ukupne situacije u Srpskoj, iako žive tako daleko", navela je Cvijanovićeva.

Podsjećajući da Vlada Srpske već nekoliko godina razvija mrežu saradnje sa srpskom dijasporom u okviru evropskih zemalja, SAD i Kanade, Cvijanovićeva je poručila da će ove aktivnosti biti nastavljene.

"Smisao je u tome da to više nisu sporadične, izolovane ili povremene veze i aktivnosti, već vrlo organizovane, ciljane aktivnosti institucija Srpske i uspostavljanje mostova saradnje sa našim ljudima koji žive izvan Srpske i ove aktivnosti biće nastavljene", istakla je Cvijanovićeva.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE