• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Provjerite gdje glasate do nedjelje

Autor SRNA

Građani Banjaluke do nedjelje, 8. jula, mogu provjeriti svoje biračko pravo u svih 57 mjesnih zajednica, gdje je Gradska izborna komisija (GIK) distribuisala izvod iz privremenog biračkog spiska.

 Provjerite gdje glasate do nedjelje Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba
Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Iz GIK-a Banjaluka naglašavaju da posebnu pažnju na podatke na izvodima treba da obrate građani/birači sa područja gdje se primjenjuje ručno raspoređivanje birača pripadajućem biračkom mjestu.

Ručno raspoređivanje birača izvršeno je, uglavnom, iz razloga djeljivosti teritorije naseljenog mjesta u dvije ili više mjesnih zajednica.

To je izraženo na području naselja Motike koje pripada mjesnoj zajednici Saračica, Bistrice koja pripada MZ Saračica i Čokorska Polja, kao i na području Piskavice koje pripada MZ Gornja Piskavica i Borkovići, te području Borkovića koje pripada MZ Čokorska Polja.

Djeljivost teritorije naseljenog mjesta izražena je i na području Goleša koje pripada MZ Čokorska Polja i MZ Donja Kola, području Kola koje pripada MZ Donja Kola i području Rekavice koje pripada MZ Rekavice dva i MZ Kola.

Iz GIK-a podsjećaju da građani/birači sa područja grada koji imaju satus raseljenih lica svoje podatke mogu provjeriti u Centru za birački spisak, kancelarija broj 15, u prizemlju objekta Gradske uprave, te izvršiti odabir biračke opcije podnošenjem odgovarajuće prijave Centru do 24. jula, a tu se mogu prijaviti i eventualne greške.

Iz GIK-a navode da građani svoje podatke mogu provjeriti u kancelariji Centra za birački spisak ili pozivom na telefone Centra 051/244-531 i 051/244-532.

Opšti izbori u BiH biće održani 7. oktobra.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE