• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radončić: Kompromisom do dogovora u BiH

Autor SRNA

Tribinom u Srebrenici SBB je počeo svoju predizbornu kampanju, a lider ove stranke Fahrudin Radončić poručio je da novoizabrani predstavnici u vlasti BiH treba da nađu kompromis jer samo tako može doći do dogovora i prosperiteta.

Radončić, koji je kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, rekao je da je veoma značajno i neophodno da kandidati ove stranke osvoje što veći broj glasova i da stranka bude u vladajućoj garnituri.

"Naša pobjeda je važna zbog relaksacije odnosa u BiH i saradnje sa Srbima i Hrvatima", poručio je Radončić i istakao da se zalaže da BiH bude okrenuta prema Zapadu i da postane članica NATO-a i EU, a ne da postane porodična monarhija onih koji je ostavljaju u amanet /turskom predsjedniku Tajipu/ Erdoganu.

"Poštujemo izbor srpskog i hrvatskog naroda i njihovi predstavnici u Predsjedništvu BiH imaće u meni sagovornika za izgradnju boljeg života i Srba i Hrvata i Bošnjaka", poručio je Radončić, ističući da je cilj da odu oni koji su od 1990. godine na vlasti.

Na tribini u Srebrenici predstavljeni su kandidati ove stranke za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kao i Admir Čavka, kandidat za potpredsjednika Republike Srpske iz reda Bošnjaka.

Članovi i simpatizeri SBB-a došli su sa 15-ak autobusa iz raznih krajeva Federacije BiH, a skupu je prisustvovao manji broj srebreničkih Bošnjaka.

Učesnici tribine su, osim stranačkih i zastava BiH, nosili i više ratnih zastava takozvane Armije BiH.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE