• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UNMIK: Lokalni izbori protivni Rezoluciji

UNMIK je saopštio da je održavanje lokalnih izbora Srbije na Kosovu 11. maja u supotnosti sa Rezolucijom 1244.

 UNMIK: Lokalni izbori protivni Rezoluciji  Izvor: MONDO

Međunarodna administracija na Kosovu saopštila je da je održavanje lokalnih izbora Srbije na Kosovu 11. maja u supotnosti sa Rezolucijom 1244 i izvršnim ovlašćenjima UNMIK.

Na konferenciji za novinare međunarodnih organizacija koje deluju na Kosovu, portparol UNMIK-a, Aleksander Ivanko rekao je da će najverovatnije ove nedelje UNMIK odgovoriti na pismo ministra za Kosovo Slobodana Samardžića.

"Ministar Samardžić je prošlog petka poslao kratko pismo UNMIK-u u kojem izgleda traži dozvolu od UNMIK za održavanje parlamentarnih i lokalnih srpskih izbora na Kosovu", rekao je Ivanko.

Prema njegovim rečima, UNMIK smatra da je održavanje lokalnih izbora na Kosovu nepoštovanje Rezolucije 1244 i izvršne vlasti UNMIK i da će ti izbori biti nelegitimni.

Ivanko je rekao da je stav UNMIK o parlamentarnim izborima isti kao ranije - "ne podržavamo, ali i ne ometamo njihovo održavanje".

On je rekao da je UNMIK povodom izbora kontaktirao predstavnike Kontakt grupe i Vladu Kosova.

"Unutar Kontakt grupe postoji zajednički stav da lokalni ibzori na Kosovu ne treba da budu organizovani", rekao je Ivanko.

UNMIK će, prema njegovim rečima, o narednim koracima odlučiti nakon što iz Beograda dobiju odgovor na pismo koje će poslati u vezi sa održavanjem izbora.

"Jedini autoritet za organizovanje i potvrđivanje lokalnih izbora na Kosovu je UNMIK, ako se rezultati ne potvrde onda oni nisu validni", rekao je Ivanko.

Govoreći o humanitarnoj pomoći koja iz Rusije treba da stigne na Kosovo, Ivanko je rekao da Crveni krst Srbije sarađuje sa UNMIK-om kako bi se obezbedila potrebna dokumentacija za nesmetan ulazak te pomoći.

"Razmatramo mogućnost da sva pomoć uđe preko Merdara kako bi se poštovale sve procedure", kazao je Ivanko.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE