• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moskva: Separatistički kosovski ustav

Kosovski ustav predstavlja pokušaje da se napravi "pseudopravna baza" za nezavisnost, ocenilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

 Moskva: Separatistički kosovski ustav Izvor: MONDO

U saopštenju Ministarstva navodi se da priprema kosovoskog ustava odražava "nastavak separatističke linije Prištine i njenih pokrovitelja", koja se kosi sa normama međunarodnog prava i kojima se krše Povelja UN, principi OEBS, rezolucija 1244 SB UN.

Pri tom, kako se ocenjuje, u cilju da se stvori utisak da postoji neki plan koji je usaglasila međunarodna zajednica, ponovo se poziva na predloge izaslanika UN za Kosovo Martija Ahtisarija, koji nikada nije dobio podršku Saveta bezbednosti UN i u suštini predstavlja samo neuspešni pokušaj da se nametne jednostrano rešenje kosovskog problema.

"Nejasna su i ukazivanja na to da je EU odobrila pripremu i usvajanje kosovskog Ustava. Jer, kako je poznato, konsenzsus u EU o nezavisnosti Kosova ne postoji", navodi se u saopštenju.

Rusko Ministarsvo ocenjuje da je očigledno da deo stanovništva Kosova, za koji je neprihvatljiva nezavisnost pokrajine, neće prihvatiti ni buduće ustavno ustrojstvo pokrajine.

"Kao rezultat, situacija će se još više zaoštriti. Zato, umesto forsiranog stvaranja spoljnih atributa nezakonitog formiranja države, treba misliti o prihvatljivom rešenju, koje može biti postignuto samo u dijalogu Beograda i Prištine", ukazalo je rusko Ministrstvo u saopštenju.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE