• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gračanica: Radnici i dalje blokiraju Koordinacioni centar

Radnici Kazneno-popravnog doma u Lipljanu nastavili su štrajk i blokadu zgrade Koordinacionog centra u Gračanici.

 Gračanica: Radnici i dalje blokiraju Koordinacioni centar Izvor: MONDO

Radnici Kazneno-popravnog doma (KPD) u Lipljanu nastavili su štrajk i blokadu zgrade Koordinacionog centra u Gračanici, uprkos razgovoru s predstavnicima Ministarstva pravde u Beogradu.

Predstavnik štrajkača Boban Petrović izjavio je da, prema obećanju načelnika Uprave za izvršenje zavodskih sankcija Saše Vukadinovića, štrajkači očekuju da ministar pravde Dušan Petrović na sednici Vlade Srbije u četvrtak iznese njihov problem.

Petrović je upozorio da radnicima za manje od nedelju dana ističe suspenzija, nakon čega bi mogli da ostanu bez posla u KPD Lipljan, a njihove porodice bez sredstava za život.

Radnici KPD u Lipljanu drže u blokadi već desetak dana zgradu Koordinacionog centra u Gračanici, u kojoj su nalaze i prostorije Okruga, Ministartsva prosvete, opštine Uroševac, Civilne zaštite i odeljenja Filozofskog fakulteta.

Radnici KPD, koji su posle jednostranog proglašnja nezavisnosti Kosova, a na poziv Vlade Srbije, napustili radna mesta, nezadovoljni su odlukom Ministartsva za Kosovo i Metohiju o isplati jednokratne pomoći i traže isplatu mesečnih primanja kako im je obećano.

Oni su prošlog petka uputili spisak zahteva ministru Petroviću, a dva dana ranije i premijeru Srbije Vojislavu Koštunici, ali im još niko nije odgovorio.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE