• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Održan skup "Pravda za Dženana"

Autor mondo.ba

U Sarajevu je danas održan skup "Pravda za Dženana Memića", uz poruke da se ubica mora uhapsiti

 Održan skup "Pravda za Dženana" Izvor: MONDO/Samir Cacan
Arhivska fotografija
Izvor: MONDO/Samir Cacan

Na Trgu djece Sarajeva stotine građana tražile pravdu za Dženana Memića, a okupljeni su pružili podršku Dženanovoj porodici koja traži istragu koja će dovesti do hapšenja Dženanovog ubice, javlja Klix.ba.

Kako je na skupu poručio Dženanov otac Muriz Memić, u Bosni i Hercegovini nema pravde dok se ne riješi slučaj njegovog sina.

"Svakome je jasno, nakon presude, da govorimo istinu. Ukazivali smo na propuste MUP-a i Tužilaštva KS. Sada čekamo presudu Vrhovnog suda, ali ne vidim šta ima da se promijeni u odnosu na prvostepenu", kazao je Memić.

Advokat porodice Memić pojasnio je na današnjem skupu kako je Tužilaštvo BiH konačno uzelo raditi predmet te kako je postupak koji je pokrenut pred Kantonalnim sudom u Sarajevu u žalbenoj fazi.

"Postoje stvarni razlozi zbog kojih bi Tužilaštvo KS trebalo odustati od optužnice jer ne treba ni vjerovati u to da sud koji jedan put izjavio da ovdje ne postoji ni vjerovatnoća saobraćajne nesreće, a to proizilazi iz dokaza koji su pribavljeni, tu odluku ne može promijeniti u neku dijametralno suprotnu", kazao je Feraget.

Podsjećamo, slučaj Dženana Memića prvo se vodio kao ubistvo, a nakon skoro dva mjeseca kao saobraćajna nesreća za čije izazivanje je suđeno Ljubi i Bekriji Seferoviću. Oni su oslobođeni prema prvostepenoj presudi Kantonalnog suda u Sarajevu.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE