• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opsovao majku predsjedniku biračkog odbora

Autor mondo.ba

Birač u Rogatici opsovao majku predsjedniku biračkog odbora i policijskom službeniku, a nakon toga im je priprijetio puškom, zbog čega je uhapšen

  Proces glasanja na 2098 biračkih mjesta u Republici Srpskoj protekao je bez ugrožavanja bezbjednosne situacije i većih narušavanja javnog reda i mira, saopšteno je iz MUP-a RS.

U saopštenju se navodi da su policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su od 15 časova pa do zatvaranja biračkih mjesta u RS u 19 časova postupili po dvije prijave.

Osoba sa inicijalima S.M. narušila je javni red i mir na biračkom mjestu u Rogatici tako što je opsovala majku predsjedniku biračkog odbora i policijskom službeniku. Istom je uručen prekršajni nalog, a nakon toga S.M. je priprijetio da će napasti policijskog službenika automatskom puškom. On je nakon toga uhapšen, a policijski službenici preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju dokumentovanja navedenog krivičnog djela, navodi se u saopštenju.

U 17,50 časova policijskim službenicima PU Doboj obratio predsjednik biračkog odbora na biračkom mjestu Čaršija, Doboj i izvijestio da se u prostorijama biračkog mjesta nalazi M.D. koji narušava javni red i mir vikom. Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1 izašli su na lice mjesta i navedenom licu izdali prekršajni nalog po članu 7. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske. Biračko mjesto nije zatvarano iz razloga što je M.D. po naređenju policijskih službenika napustio prostorije biračkog mjesta.

Iz MUP-a RS je saopšteno da će policijski službenici MUP-a Republike Srpske obezbjeđivati biračka mjesta dok se glasački listići ne transportuju do opštinskih izbornih komisija, a tokom noći će obezbjeđivati objekte gdje su smještene opštinske izborne komisije.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE