• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Migranti: Pretresi u Bihaću, neseća u Sarajevu

Autori mondo.ba Autori SRNA

U Đačkom domu u Borićima kod Bihaća u toku je policijska akcija u kojoj učestvuje oko 170 policajaca. U Sarajevu migrant zadobio teške tjelesne povrede akon što je pao sa zgrade

 Pretresi migranata u Bihaću, neseća u Sarajevu Izvor: Mondo/Goran Sivački
Ilustracija, arhivska fotografija
Izvor: Mondo/Goran Sivački

U Đačkom domu u Borićima kod Bihaća, gdje su se sukobili migranti, u toku je policijska akcija u kojoj učestvuje oko 170 policajaca i specijalaca, potvrdila je Srni portparol Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona Snežana Galić.

"Povod za ovu akciju je sinoćnji događaj u Đačkom domu. Još nemam rezultate akcije, ali znam pouzdano da u njoj učestvuje 170 policijskih službenika", rekla je Galićeva.

Ona je izrazila nadu da će nakon pretresa imati više informacija o rezultatima ove akcije.

Prema nezvaničnim podacima, nekoliko migranata, koji su organizatori sukoba koji je izbio sinoć, lišeno je slobode, a tokom pretresa pronađena je i određena količina droge i hladnog oružja.

Kantonalni MUP saopštio je ranije da je sinoć više lica povrijeđeno u dva sukoba migranata u kampu u Đačkom domu u Borićima kod Bihaća i da su pripadnici policije bili prinuđeni da ispale i nekolika hitaca upozorenja kada je veća grupa migranata krenula prema njima.

Migrant iz Pakistana pao sa zgrade u Sarajevu

U ponedjeljak naveče u ulici Braće Mulića u sarajevskom naselju Dobrinja jedan migrant je zadobio teške tjelesne povrede opasne po život nakon što je pao sa zgrade.

Kako Klix saznaje, nesreća se dogodila sinoć oko 20:10 sati nakon što je 31-godišnji Pakistanac pao sa zgrade u izgradnji, a koju u posljednjih nekoliko mjeseci koriste migranti kako bi se sklonili od kiše ili prespavali.

Zgrada se nalazi u neposrednoj blizini Službe za poslove sa strancima.

Iz MUP-a KS za Klix.ba su potvrdili da je osoba inicijala M. J. iz Pakistana zadobila teške tjelesne povrede opasne po život nakon što je pala s nekoliko metara visine. U sarajevskoj policiji naglašavaju da nije riječ o incidentu koji je nastao nakon sukoba, već o nesretnom slučaju.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE