• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Policiju RS nisu zvali zbog slučaja Vukčević

Policija RS nije uključena u istragu o pripremi atentata na tužioca za ratne zločine Srbije Vladimira Vukčevića.

 Policiju RS nisu zvali zbog slučaja Vukčević  Izvor: MONDO

Načelnik Uprave kriminalističke policije Republike Srpske (RS) Gojko Vasić izjavio je da MUP Srbije nije ni tražio proveru osoba u vezi sa navodnom pripremom atentata na tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića i dvojicu visokih službenika Vlade Srbije.

Vasić je agenciji Beta rekao da ne zna ko su osobe za koje jedan od svedoka saslušan u Tužilaštvu za ratne zločine Srbije tvrdi da su pripremale atentat na Vukčevića.

Taj svedok je rekao da su bivši pripadnici Državne bezbednosti RS planirali atentat na Vukčkovića i da se radi o nekadašnjim saradnicima Milorada Ulemeka Legije.

Banjalučke novine prenose izjavu portparola Tužilaštva za ratne zločine Srbije Bruna Vekarića, koji je rekao da je "uglavnom tačno pisanje beogradske štampe o tome da su bivši pripadnici DB RS u februaru ove godine planirali atentat na srpskog tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića".

"Zabrinjava to što se radi o nekim imenima, koja su poznata u Republici Srpskoj iz nekog bivšeg vremena, jer nije reč o amaterima, već o ozbiljnim ljudima", rekao je Vekarić i istakako da se ti ljudi vezuju za organizovani kriminal. Vekarić je rekao da su tužilaštvu poznata imena navodnih organizatora atentata i da je reč o ozbiljnim pretnjama.

Povodom pisanja pojedinih medija da se odbegli pripadnici "zemunskog klana" Sretko Kalinić i Miloš Simović kriju u RS, prvi čovek kriminalističke policije RS je kazao da ne postoje operativna saznanja da se oni nalaze na području RS, ali da postoji mogućnost da se kriju na području tog entiteta BiH.

"Ta priča stara je godinu i po dana, kada su njih dvojica primećeni u restoranu 'Jezero' nadomak Banjaluke. Mi smo tu informaciju dobili za zakašnjenjem od deset dana. Proverili smo njenu verodostojnost i ispostavilo se da je informacija bila tačna", naveo je Vasić.

Prema njegovim rečima, informacija o boravku Kalinića i Simovića stigla je od MUP Srbije, ali sa deset dana zakašnjenja, tako da policija nije mogla da reaguje.

(agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE