• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U BiH 22.111 ilegalnih migranata

Autor SRNA

Najveći broj migranata dolazi iz Pakistana (7.428), Irana (3.519), Sirije (2.768), Avganistana (2.687), Iraka (2.043) i Libije (780)

 U BiH 22.111 ilegalnih migranata Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba
Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Službi za poslove sa strancima od 1. januara do 19. novembra ove godine prijavljeno je 22.111 nezakonitih migranata na teritoriji BiH, navedeno je u informaciji Ministarstva bezbjednosti o stanju u oblasti migracija koja je usvojena na posljednjoj sjednici Savjeta ministara a u koju je Srna imala uvid.

"Namjeru za podnošenje zahtjeva za azil o BiH u tom periodu iskazalo je 21.158 lica, dok je njih 1.316 podnijelo zahtjev za azil", navedeno je u informaciji koju je potpisao ministar bezbjednosti Dragan Mektić.

U informaciji je navedno da najveći broj migranata dolazi iz Pakistana (7.428), Irana (3.519), Sirije (2.768), Avganistana (2.687), Iraka (2.043) i Libije (780).

"Od 9. do 19. novembra 2018. godine Službi za poslove sa strancima prijavljena su 703 nezakonita migranta. Namjeru za podnošenje zahtjeva za azil u BiH u tom periodu iskazalo je 661 lice, dok nijedno nije podnijelo zahtjev za azil", piše u informaciji.

Bihać - velika hladna čekaonica za Evropu (VIDEO)

Navedeno je i da pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa), Direkcije za koordinaciju poricijskih tijela BiH i MUP-a Republike Srpske i dalje pružaju pomoć Graničnoj policiji u obavljanju poslova nadzora granice.

U informaciji je zaključeno da se BiH u ovoj godini suočila sa značajnim porastom broja nezakonitih migracija na svojoj teritoriji.

Na sjednici Savjeta ministara održanoj 23. maja odlučeno je da informacija o stanju u oblasti migracija u vezi s povećanim prilivom migranata u BiH bude stalna tačka na sjednicama ovog tijela.

Ministarstvo bezbjednosti je zaduženo da prati tu situacija i da redovno izvještava Savjet ministara o zaključcima Operativnog štaba, na čijem je čelu ministar bezbjednosti.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE