• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prekršajni nalozi protiv PzD i dvojice poslanika

Autor mondo.ba

Kako Mondo saznaje prijave su podnesene protiv Davora Dragičevića, kao i poslanika u Narodnoj skupštini RS Draška Stanivukovića (PDP) i Nebojše Vukanovića (SDS).

 Prijave Pravda za Davida NSRS Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Protiv dvadeset učesnika grupe „Pravda za Davida“ koji su 17. decembra protestovali ispred zgrade Narodne skupštine RS, tokom posebne sjednice, a protiveći se ponovnom izboru Dragana Lukača za ministra unutrašnjih poslova RS, nadležnom sudu je podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka

Kako Mondo saznaje prijave su podnesene protiv Davora Dragičevića, kao i poslanika u Narodnoj skupštini RS Draška Stanivukovića (PDP) i Nebojše Vukanovića (SDS).

Među prijavljenima je, kako saznajemo u policiji, i Željko Dabić, ranije osuđivan za brojna krivična djela, među kojima je ubistvo, razbojništvo, tjelesna povreda i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. 

Prekršajni nalozi podneseni su i protiv Ozrena Perduva, Aleksandra Gluvića, Sofije Grmuše, Davida Krnete, Nevena Đurića, Stefana Lazića, Marka Nikolića, Filipa Regode, Stevana Marića, Melihe Dolić, Aleksandra Popovića, Snježane Reljić, Borisa Rujevića, Lidije Matić, Vedrana Berića i Stoje Vučković.

Terete se da su tokom spornog skupa postupali suprotno Zakonu o javnom okupljanju RS i Zakonu o javnom redu i miru RS.

Takođe policijski službenici nastavljaju rad sa ciljem utvrđivanja postojanja elemenata izvršenog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti.

"Pozivamo građane da na zakonit način izražavaju svoje stavove i suzdrže se od bilo kakvog nezakonitog ponašanja", saopšteno je.

Iz policije su objasnili da je okupljanje građana organizovano na prostoru koje nije određeno odlukom o određivanju prostora za održavanje javnih skupova niti je održavanje javnog skupa prijavljeno i održano u skladu sa Zakonom o javnom RS.

(B.S.)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE