• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDA ponudila koaliciju SBB-u

Autor SRNA

Stranka demokratske akcije (SDA) ponudila je koaliciju Savezu za bolju budućnost (SBB) na federalnom i nivou BiH

Stranka demokratske akcije (SDA) ponudila je koaliciju Savezu za bolju budućnost (SBB) na federalnom i nivou BiH, ali iz SBB-a ističu da je današnji sastanak bio kurtoazan i da je ova stranka već započela pregovore o formiranju vlasti na nivou kantona.

"Dobili smo poziv od SDA da koaliramo sa njima, ali naš stav je da smo pokrenuli određene procese na nivou kantona i da trebamo nastaviti u tom smjeru", rekla je Edita Đapo iz SBB-a nakon današnjeg sastanka održanog u centrali SDA.

Prema njenim riječima, za federalni nivo treba sačekati određene odluke u vezi sa popunjavanjem Doma naroda i slično, dok za nivo BiH SDA sa svojim koalicionim partnerima može da krene u formiranje vlasti.

Zamjenik predsjednika SDA Adil Osmanović rekao je da su delegaciji SBB-a predstavljeni programski principi SDA i zajedničkog djelovanja u narednom četvorogodišnjem periodu.

"Očekujemo da oni na svom rukovodstvu razmotre ove principe i donesu konačne odluke", naveo je Osmanović.

On je objasnio da je u skladu sa zaključcima Predsjedništva SDA predloženo formiranje jakog probosanskog bloka na nivou BiH i da bi voljeli da u taj blok uđe SBB.

"Isto smo ponudili za nivo Federacije BiH. Vidjeli bismo kako ćemo stvari rješavati na kantonima. SBB nas je informisao da su oni već napravili značajne iskorake u nekim kantonima i da tu za sada ne žele mijenjati svoje stavove", kaže Osmanović.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE