• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Priveden Draško Stanivuković

Autor mondo.ba

Poslanik PDP-a u NSRS Draško Stanivuković lišen je slobode danas ispred Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci tokom okupljanja grupe "Pravda za Davida".

 Priveden Draško Stanivuković Izvor: Mondo/Željko Svitlica

Par trenutka prije nego što je lišen slobode Stanivuković je medijima rekao da on slobodno šeta gradom bez obzira na potjernicu koja je juče raspisana za njim.

''Prolazio sam i pored policije i nisu reagovali'', izjavio je Stanivuković.

Uskoro su se na licu mjesta pojavili policajci i odveli ga u vozilo parkirano ispred ulaza u banjalučku Gradsku upravu.

Prema saznanjima Srne, Stanivuković će "biti obrađivan i zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo priprema državnog udara".

Stanivuković je učestvovao na protestnom okupljanju na Trgu Krajine u Banjaluci u organizaciji grupe "Pravda za Davida" 30. januara kada je nekoliko ljudi uhapšeno, a za još nekoliko, među kojima je i Davor Dragičević, raspisane su potjernice.

Nekoliko desetina građana, među kojima i Suzana Radanović, majka 21-godišnjeg Davida Dragičevića koji je u martu prošle godine izgubio život pod nerazjašnjenim okolnostima, okupilo se i večeras ispred hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci na mirnom protestnom skupu.

Crnadak: Politički progon

Potpredsjednik PDP Igor Crnadak nazvao je hapšenje Stanivukovića nezapamćenim političkim progonom.

''Progon je nastavljen večerašnjim sramotnim hapšenjem narodnog poslanika Draška Stanivukovića i to u dvorištu crkve dok je palio svijeće", rekao je Igor Crnadak.

"Nakon prethodnih hapšenja, privođenja na informativne razgovore, batinanja naroda od strane policije, podmetanjima i plasiranjem laži u javni prostor, ovim postupkom vlast je ponovo pokazala kako za njih ništa nije sveto“, dodao je Crnadak.

Crnadak je kazao kako su funkcioneri PDP-a učestvovali na skupovima i šetnjama grupe "Pravda za Davida" isključivo kao roditelji i građani, koji od prvog dana podržavaju napore da se dođe do istine u slučaju ubistva Davida Dragičevića.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RS

Prijavi nestanak u ambasadi drzave koja vas finansira, koliko znam vi niste u bracnoj zajednici ali ocigledno jeste na istom platnom spisku

MONDO REPORTAŽE