• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pravda za Davida": Nastavljena okupljanja

Autor mondo.ba

Nekoliko desetina građana, među kojima i Suzana Radanović, majka 21-godišnjeg Davida Dragičevića koji je u martu prošle godine izgubio život pod nerazjašnjenim okolnostima, okupilo se i večeras ispred hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci.

 "Pravda za Davida": Nastavljena okupljanja Izvor: Mondo/Željko Svitlica
Izvor: Mondo/Željko Svitlica

"O Davoru ništa ne znam, policija ga traži. Kome da prijavim njegov nestanak? Prijavila sam i Davidov nestanak, pa ga nisu našli. Neka policija pogleda kod sebe, tamo je i David bio'', rekla je Radanović na pitanje da prokomentariše informacije da će porodica prijaviti nestanak Davidovog oca Davora Dragičevića kojem se 30. decembra uveče gubi trag.

On je te večeri predvodio protest u Banjaluci, za njim je raspisana potjernica, a danas je i podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu.

Tokom današnjeg skupa ispred hrama uhapšen je narodni poslanik Draško Stanivuković.

Osim Stanivukovića i Dragičevića na potjernici su bili i Stela Milanović, Aleksandar Gluvić, Stefan Blagić i Njegoš Tomić, zbog događanja u Banjaluci kada je nekoliko osoba privedeno u policijskoj akciji u centru grada, nakon protesta i protestne šetnje grupe ''Pravda za Davida'' i velikog broja građana.

Tada su učesnici protesta onemogućili održavanje koncerta Harisa Džinovića nakon čega je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić saopštio da se iz bezbjednosnih razloga otkazuju i ostali planirani koncerti.

Nova saslušanja

Nekoliko osoba koje su uhapšene u policijskoj akciji u noći 30. decembra, a potom pušteni, danas su ponovo pozvani na razgovor u Policijsku upravu Banjaluka.

Kako saznajemo, svi oni, inače članovi grupe "Pravda za Davida", nisu ponovo privođeni, nego su samo saslušani u vezi okolnosti dešavanja kritične večeri.

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Сања

Требају да зараде плату.

Мира

Сад су се сјетили да иБог постоји.

Xy

@Мира Bog je valjda svagdje, oko nas i na svakom mjestu, i u nasim mislima....ne samo u hramu. Ostavite se glupih komentara. I Bog ce na kraju suditi svima......po djelima i zaslugama.

MONDO REPORTAŽE