• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvijanović: Novi automobili su neophodni

Autor mondo.ba

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da je nabavka novih vozila za potrebe kabineta predsjednika neophodna jer automobili moraju biti bezbjedni.

 Željka Cvijanović automobili Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Cvijanovićeva je navela da bi jedan od automobila, kojima raspolaže kabinet predsjednika, trebalo da bude stavljen na raspolaganje nevladinom sektoru, nakon što dostavi zahtjeve.

"Nekoliko tih automobila će svakako ići na licitaciju. Prema tome, smatram da je nabavka /novih vozila/ normalna, iako djeluje mnogo kada čujete koliki je to iznos, ali, prosto, postoje određena pravila. Morate imati sigurne automobile", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci, prenosi Srna.

Podsjećajući na vrijeme kada je obavljala funkciju premijera Srpske, Cvijanovićeva je rekla da tada niko nije pitao zašto je automobil koji je koristila bio star deset godina i kvario se bezbroj puta.

Kabinet predsjednika Republike Srpske raspisao je tender za kupovinu pet novih službenih vozila procijenjene vrijednosti 655.200 KM.

Zainteresovani ponuđači mogu dostaviti ponude do 25. marta.

Vozila moraju ispunjavati brojne uslove u pogledu komfora i bezbijednosti. Od obavezne opreme automobili moraju da imaju grijаnje prednjih i zаdnjih sjedištа, ambijentаlnа svjetlа u unutrаšnjosti vozilа, elektroаsistenciju prilikom zаtvаrаnjа vrаtа, putni računar i automаtski trozonski klimа uređаj sа dodаtnim kontrolаmа zа klimu nаzаd.

Prosječna pojedinačna vrijednost ovih vozila prema tenderskoj dokumentaciji trebala bi biti oko 135.000 KM

Još iz INFO

Komentari 15

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Cn

@Xy Svako misli da će boljeg izabrati a iskreno mi reci,znaš li ti,ko će biti bolji.Mislim da nam i nemamo nekog izbora.

Xy

@Cn Slazem se da nemamo izbora, ali ne mozemo znati dok ih ne promijenimo. Ako nista drugo, da shvate da su promjenljivi, da se mora zaustaviti politicka korupcija i kriminal. Ne moze mi niko oduzeti pravo na misljenje, a pravo na zaposlenje i zivot uslovljavati pripadanjem vladajucem politickom korpusu. Ne moze mi direktor naredjivati za koga da glasam i ne zelim da mi dijete nosa glasacke listice i skuplja potpise za politicare. Ne zelim da mu garancija za posao bude veza u ministarstvu i znanje i vrijeme cekanja bude manje bitno od intervjua. Zelim da zivim normalno i da me nije briga ko je na vlasti, da zivim u pravnoj drzavi u kojoj svi imaju istu sansu.

Vetgo

I meni jr potreban novi automobil pa nema para i sta sad?

Žučko

Dali je imala sličan auto prije?Po tuđim leđima može koliko hoćeš.Sramota

Cirkus

Treba bjezati odavde...tuga

MONDO REPORTAŽE