• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kiša i udari vjetra

Autor SRNA

U BiH će danas biti oblačno sa kišom, a poslije podne u centralnom pojasu i planinama sa snijegom.

 Kiša i udari vjetra Izvor: photofunia.com, mondo.ba
Izvor: photofunia.com, mondo.ba

Prije podne obilnije padavine očekuju se na zapadu i jugozapadu, a tokom dana kiša će zahvatiti većinu predjela, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Poslije podne uz zahlađenje na planinama će početi da pada snijeg.

Do večeri zona snježnih padavina proširiće se na centralni pojas do krajnjeg istoka, a na sjeveru i jugu će padati kiša.

Duvaće umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar, a na jugu jaka bura, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Dnevna temperatura vazduha od dva do sedam stepeni Celzijusovih, a poslije podne u padu, od jedan do četiri, u planinama do minus tri stepena Celzijusova.

Mogući udari vjetra na putevima

U BiH se jutros saobraća uglavnom po suvim kolovozima, ali se vozači upozoravaju na povremeno jače udare vjetra na području Banjaluke, Kneževa, Prijedora i Trebinja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

U Federaciji BiH jači udari vjetra povremeno će biti na području Livna, Kupresa, Tomislavgrada, Viteza, Bihaća i Bosanskog Petrovca.

Kolovozi su mokri i klizavi na području Mrkonjić Grada, Gacka i Istočnog Sarajeva, gdje je počela da pada slabija kiša.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina postoji mogućnost odrona kamenja i zemlje na kolovoz, naročito na putnim pravcima Kneževo-Ugar, Karanovac-Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Sarajevo-Foča i Višegrad- Ustiprača-Rogatica.

Zbog radova izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-4, na dionicama Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i Čelinac-Kotor Varoš.

U toku je sanacija klizišta na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, zbog čega je saobraćaj izmijenjen.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod "NIS petrol" pumpe u Trnu saobraćaj se na magistralnom putu M-16 na dionici Prijedorska petlja-Klašnice i preko samog nadvožnjaka odvija jednom saobraćajnom trakom, dok teretna vozila preko nadvožnjaka ne saobraćaju.

Na auto-putu Gradiška-Banjaluka, zbog izgradnje naplatne stanice "Čatrnja", režim saobraćaja je izmijenjen do 30. aprila.

U toku je izgradnja i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu "9. januar", Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim saobraćaja, pa vozače upozoravaju da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta M-4 Čelinac-Kotor Varoš.

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraća se usporeno zbog sanacije klizišta.

Završena je izgradnja kanalizacije na dijelu magistralnog puta kroz Bijeljinu, ali se saobraćaj teretnih vozila i dalje odvija isključivo obilaznicom.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

Na regionalnom putu Bratunac 3-Drinjača od ponoći do 7.00 časova i od 16.00 do ponoći na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila ukupne mase veće od 3,5 tone i autobuse klase M3, zbog sanacije klizišta. Ova zabrana ne odnosi se na autobuse prevoznika "Drinatrans" Zvornik koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/, zabranjen je saobraćaj za sva vozila ukupne mase veće od 16 tona.

Na regionalnom putu Teslić 2-granica Republika Srpska/FBiH Podjezera, u mjestu Žeželja, zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa premašuje pet tona.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

U Federaciji BiH u toku je rekonstrukcija mosta na dionici magistralnog puta Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno, zbog čega je saobraćaj obustavljen.
Putnička i manja teretna vozila preusmjeravaju se kroz naselja Kula i Kandija, dok je za teretna vozila nosivosti veće od 7,5 tona alternativni pravac Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, zbog radova u tunelu Vranduk, vozila saobraćaju naizmjenično jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Brčko-Gunja, zbog nestabilnosti mosta, ne mogu saobraćati teretna vozila i autobusi, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE