• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić traži komunikaciju sa novinarom

Radovan Karadžić tražio preinačenje odluke Sekretarijata kojom mu je zabranjeno komuniciranje sa novinarom austrijskog "Profila" Robertom Trajhlerom.

 Karadžić traži komunikaciju sa novinarom Izvor: MONDO

Karadžić je 14. maja podnio Sekretarijatu odgovore na pitanja koja mu je postavio novinar lista i zatražio da oni potom budu proslijeđeni novinaru, kaže su Karadžićevoj molbi koju je uputio Robinsonu.

Karadžić je naveo da ga je zamjenik Sekretarijata 13. avgusta obavijestio da mu je zabranjeno pisano komuniciranje sa novinarom, između ostalog, zbog toga što je u odgovorima "nepošteno i nekorektno predstavio rad Tužilaštva".

Nekadašnji predsjednik RS zatražio je od predsjednika Tribunala da preinači odluku Sekretarijata i da mu naloži da odgovore proslijedi novinaru.

Pritvorenici, prema odluci Tribunala, mogu koristiti sredstva za direktno ili indirektno komuniciranje sa medijima samo uz odobrenje Sekretarijata.

Karadžić je u dvije tačke optužen za genocid nad nesrbima u Srebrenici i još sedam bosanskih opština, a u devet tačaka za progon, istrebljenje, ubistva, deportacije, nehumana djela, teror i nezakonite napade na civile i uzimanje međunarodnih talaca tokom rata u Bosni i Hercegovini (1992-95).

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE