• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zlatni ljiljani" najavljuju nove proteste

Članovi Saveza dobitnika najviših ratnih priznanja Federacije BiH ogorčeni jer od aprila ove godine nisu dobili nikakavu naknadu.

 "Zlatni ljiljani" najavljuju nove proteste Izvor: MONDO



Članovi Upravnog odbora Saveza dobitnika najviših ratnih priznanja Federacije BiH poručili su da su spremni da organizuju nove proteste ukoliko federalna Vlada do 15. septembra ne donese nova rješenja za naknade dobitnicima ''zlatnog ljiljana'' i "zlatne policijske značke".

''Osim toga, tražimo da se ljudima koji su već dobili rješenja odmah počnu isplaćivati nadoknade, jer smo sa federalnom Vladom i Ministarstvom za boračka pitanja sklopili takav dogovor. Međutim, imamo informaciju da je tu isplatu zaustavio lično premijer FBiH Mustafa Mujezinović, mada ne znam zašto'', rekao je federalnim medijima predsjednik Saveza Dževad Rađo.

On je dodao da su članovi Saveza ogorčeni jer od aprila ove godine nisu dobili nikakavu naknadu.

Prema njegovim riječima, federalna Vlada nije ispoštovala ni rok od 60 dana za donošenje novih rješenja, pri čemu je prekršila zakon jer nije trebalo da ukida stara rješenja, dok ne budu donesena nova.

''Uredbu o cenzusu koja se primjenjuje i na dobitnike najviših ratnih priznanja Vlada FBiH treba da stavi van snage da bismo i mi bili izjednačeni s pripadnicima drugih boračkih organizacija'', zaključio je Rađo.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE